Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Stor brons-glädje i Paris!

Svenska framgångar på Region-EM!

08 JUN 2015 13:38
Vi gratulerar Stockholms distrikt, vars Kata-lag bärgade hem ett brons på Region-EM i Paris - på självaste nationaldagen dessutom. En fantastiskt fin prestation!
  • Skapad: 08 JUN 2015 13:38

Det bronsvinnande damlaget tävlade i klassen för kadetter & juniorer (16-17 år) och bestod av Joanna Högström, Lina Wåglund och Alexandra Löwenadler.

Senast vann samma lag guld på Nordiska Mästerskapen på Island i april, då tävlande för landslaget. Nu var det alltså dags för nästa internationella nivå men genom sitt distrikt, Stockholm

Fyra matcher ledde fram till medalj. Första vinst var mot Frankrike med 4-1, därefter med 5-0 över Portugal. Semifinalen gick mot Italien där laget tappade finalplatsen med bara en flagga, 3-2, och hamnade därmed i bronsmatch. Där man alltså för andra gången slog hemmanationen Frankrike med 4-1.

Lagets Joanna Högström, som till vardags också studerar vid Karategymnasiet, var glad och omtumlad efter vinsten: ”Det känns bra, vi är nog alla lite förvånade hur bra det faktiskt gick med tanke på det tuffa motståndet! Vi gick in för att vinna varje match och försökte fokusera på en match i taget. Vi kände att allting satt, vi var säkra på mattan och hade framför allt roligt när vi körde! Vi hade en grym coach (Sadik Sadik) och resten av svenskarna på plats var en fantastisk hejarklack som gav oss mycket stöd.”

 

Laget

Fr.v: Lina Wåglund, Joanna Högström, Alexandra Löwenadler

 

Det unga laget spås att gå en ljus framtid till mötes. Till vardags tränar de hos Wakajishi Karateklubb i Stockholm och tillhör också svenska landslaget.

Stockholm ställde också upp med damer i kumite, kadett & junior, där laget bestod av Lina Wåglund, Julia Varzakakos, Loren Zarei och Anna-Johanna NilssonLaget fick i första matchen möta Frankrike, där även de slog hemmanationen med 2-1 i vunna matcher och gick vidare. Andra omgången var riktigt jämn, med två oavgjorda matcher och en förlust, där vinsten gick tyvärr till Spanien. Tyvärr så förlorade Spanien sedan semifinalen mot Kroatien och det blev ingen återkval för Stockholms laget.

Tränare Sadik Sadik är dock nöjd med tjejernas insats: "Det var bra kämpat av alla tjejer, nu är det bara träna på och försöka göra vårt bästa inför nästa års regions EM!"

Stockholms distriktstränare är förutom Sadik Sadik, Conny Helgesson-Ferm och Emma Helgesson.

Mellersta distriktet, som ställde upp i herrar kumite kadett & junior, tog sig inte vidare i omgången men kämpade dock väl. Coach på plats var Pentti Holm, som ser med tillförsikt på framtiden "Detta var en bra lärdom för ungdomarna, man måste ha mycket rutin för att klara sig på internationella tävlingar. I mitt tycke höll tävlingen mycket hög klass, finalen i kadett/junior var mycket bra. Och stort grattis till kata-tjejerna från oss!"

Mellerstas distriktstränare är Tom Fager och Roger Eliasson.

Det blev också en lyckad helg i Paris för den svenska domarkåren. Ove Viggedal arbetade intensivt som tatami manager i appeals jury samt fick uppdraget att döma samtliga finaler i kata och nästan alla i kumite - ett riktigt fint betyg. Vi gratulerar också Emilio Merayo som tog licens referee B i kumite! 

 

domare
 Fr v. Ove Viggedal & Emilio Merayo
Skribent: Sarah Wennerström

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link