Hoppa till sidans innehåll

Svenska Karate landslaget siktar högt på karate-VM i Serbien 27-31 oktober

21 OKT 2010 23:20
– Aldrig tidigare har landslaget karate varit så väl förberedd inför ett VM och vi har Riksidrottsförbundet att tacka för denna hjälp. Landslaget har under hela våren och sommaren haft återkommande träningsläger, bl.a. på Riksidrottsförbundets anläggning ute på Bosön där tester och program har utarbetats för att maximera deltagarnas förberedelser, säger Birgitta Lindblom, General manager för landslagsverksamheten.
  • Skapad: 21 OKT 2010 23:20

Ca 100 länder finns representerade på karate-VM som i år avgörs i Belgrad, Serbien, 27-31 oktober. Sverige ställer upp med sju tävlande från landslaget – en i kata *, sex i kumite **, samt tre coacher.

Kata: Karin Hägglund

Kumite: Gulsah Akdag – 55 kg Mohamed Bedri – 67 kg Hana Antunovic + 68 kg Sadik Sadik – 75 kg Aleks Subosic + 84 kg Bleard Amagjekaj – 84 kg Ett herrlag

– VM i karate går vart annat år. Detta VM samlar de bästa av de bästa, oavsett karatestil, så ska man inte bara vara bäst i någon av de olika karatestilar som finns utan långt mer än så, säger Birgitta Lindblom.

I kata kommer favoriterna från länder som Italien, Japan och Vietnam. – Men Karin Hägglund från Sverige har en god chans att avancera mot prispallen i katatävlingen om hon får rätt lottning, säger Birgitta Lindblom.

Favoritnationerna i kumite kommer från Asien, men även länder som Turkiet och hemmalandet Serbien brukar bjuda tufft motstånd. Sverige ställer upp med sex deltagare fördelade på olika viktklasser. Bäst chans har Gulsah Akdag från Haninge som tävlar i viktklassen -55kg. Gulsah har placerat sig på prispallen i ett antal internationella tävlingar på senaste tiden med ett silver från
Paris Open, guld från Nordisk mästerskapen och en fjärdeplats på student VM i sommar.

– Får hon bara rätt lottning i inledningen, så att hon kommer in i tävlingen på rätt sätt, så kommer hon att ta sig fram till prispallen, vilket valör det sen blir är svårt att spekulera i, säger Birgitta Lindblom.

 

Mer info om karate-VM: www.wkf.net

Mer info om Svenska Karateförbundet: www.swekarate.se

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link