Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Svenska Karatelandslaget på EM uppdrag i Spanien

12 MAJ 2012 22:21
Närmare 45 nationer och över 800 tävlanden är samlade i Spanien, Teneriffa under tiden 9-13 maj, för att göra upp om de europeiska mästerskapsmedaljerna 2012.
  • Skapad: 12 MAJ 2012 22:21

Tävlingen så här långt har inte gått svenskarnas väg. I kata fick både Jesse Enkamp och Karin Hägglund respass i första omgång av Danmark respektive Tjeckien.

- Vi har en del detaljer att jobba vidare med inför ett eventuellt deltagande på VM i november summerade förbundskapten i kata, Azem Barakovic efter att det stod klart att Jesse och Karin inte fick återkvala.

I kumite strulade det ordentligt redan i inledningen då Mohamed Bedri inte klarade invägningen till -67kg, därefter tappade Bleard Amagjekaj helt fokus i sin inledande match och förlorade med 8-0 mot en motståndare han normalt ska göra ett ovänt resultat. Hana Antunovic fick ingen bra lottning utan ställdes mot sin värsta antagonist från U21 EM tidigare i år och förlorade på domarflaggor. På U21 EM gällde det brons, nu var det redan i inledande omgång. Jonathan Hyden fick äran att debutera på ett större mästerskap här i Spanien och gjorde en bra insats där en 1-0 förlust mot VM mästaren från Serbien talar sitt tydliga språk.

Sadik Sadik hade bra fokus redan från start, men fick domarflaggorna mot sig i andra matchen mot en ryss, ett domslut som kanske inte alla på läktaren höll med om. Slutligen Gulsah Akdag som i sin viktklass -50kg fick starta sist på dagen, men det var ingen nackdel. Gulsah hade bye i första och eliminerade sedan sina motståndare i raskt tempo. Väl framme i semifinal såg Gulsah ut att gå mot en säker final till det återstod tre sekunder och motståndaren fick in en gyuku-zuki millisekunderna före Gulsah och en majoritet av domarna flaggade för poäng till motståndaren (vi på läktaren såg att de slog absolut samtidigt…). I kväll återser vi Gulsah i bronsmatch mot en tjej från Ukraina med mycket lång räckvidd, men så har ju Gulsah massor av erfarenhet som vi alla hoppas ska räcka til seger.

- Gulsah vinner ikväll lovar förbundskapten i kumite Miroslav Femic.

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link