Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Svenska Karateförbundets första förbundsstämma

21 MAR 2010 10:33
Svenska Karateförbundets första förbundsstämma ägde rum lördagen den 20 mars 2010 på Hotel Sheraton i Stockholm. Årsmötet valde nuvarande ordförande Urban Andersson till ordförande för ytterligare en treårsperiod samt Jadranka Plese som valdes till ny vice ordförande för ett år.
  • Skapad: 21 MAR 2010 10:33

Stadgarna godkändes för Svenska Karateförbundet men vissa aspekter skapade livliga diskussioner. Debatten rörde sig mest om man skulle stryka sista meningen från 1 kap 1 paragraf för att underlätta för vissa karatestilar: ”Undantaget är Karateverksamhet som har till syfte att med avsikt skada andra utövare eller där knockout är vinstgivande moment.” Majoritets beslutade att lägga förslaget som är redan skriven av styrelsen med 42 röster och inte ta bort paragrafen.

I verksamhetsplanen för 2010 fastställdes att omorganisera landslagsledningen med tillägget att upprätta en elitplan. En general manager tillsattes, Birgitta Lindblom, som får ett övergripande ansvar för landslagverksamheten, ekonomi och administration även innefattande de krav som nu ställs från RF.

Bland de förändringarna som gjordes i styrelsen under mötets gång var att minska antalet ledamöter för att underlätta styrelses arbete. Det valdes 2 ledamöter istället för tidigare 4 ledamöter.

Återvalde ordförande Urban Andersson betonade betydelsen av att Svenska Karateförbundet har till målsättning att ta plats i internationella sammanhang och representera Svenska Karate, i till exempel WKF.

Skribent: Evelyn Moralés

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link