Hoppa till sidans innehåll

Stort intresse för uttagning till karatelandslaget i januari!

05 DEC 2010 13:47
Trots att landslagsledningen infört vissa krav för att man ska få komma till landslagsuttagning finns ett stort intresse, vilket är mycket roligt, konstaterar förbundskaptenerna Ky Buon Tang och Miroslav Femic.
  • Skapad: 05 DEC 2010 13:47

Krav på minst fyra tävlingar de senaste 10 månaderna och lägst 3 kyu har inte hindrat att det finns 45 karateutövare som kvalificerat sig till uttagningslägret i Täby den 15-16 januari. Ansökningarna fördelar sig på 22 till kata och 23 till kumite. Fyra ansökningar har returnerats då man inte uppfyllde fastställda krav och dessa utövare hälsas välkomna till nästa uttagning. Inom katalandslaget har man haft dessa initiala krav ett par år och utövarna vet vad som gäller, men inom kumitelandslaget är detta nytt och därför är landslagsledningen extra glad åt att så många duktiga kumiteutövare anmält sig till denna uttagning. 
Förbundskaptenerna vill speciellt understryka att landslagets kommande elitsatsning gör att uttagningskraven kommer att stramas upp ytterligare, allt eftersom kravprofilen utvecklas i samråd med Riksidrottsförbundet. Därför kommer vi i år att ta ut en mindre trupp till kata- och kumitelandslaget, men samtidigt kommer man att uppmärksamma alla som kommer till uttagningen och hålla kontakten genom att bl a bjuda in några av dem till de läger man kommer att ha under året.


- De som uppfyller de krav vi ställt och som visar sitt intresse genom att komma på uttagning och även deltar på distriktsträningar ska vi självklart inte avfärda, även om de inte lyckas ta en elitplats under 2011. Genom att komma väl förberedd till uttagningen har man visat oss i landslagsledningen att man är både motiverad och beredd att satsa på sporten, vilket vi vill uppmuntra, avslutar Ky Buon Tang och Miroslav Femic.

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link