Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Största landslagssatsningen någonsin inför Nordiska Mästerskapen i april

29 JAN 2012 22:37
Den 14 april går Nordiska Mästerskapen (NM) i Kristianstad och inför dessa mästerskap pågår en febril verksamhet inom karatelandslaget.
  • Skapad: 29 JAN 2012 22:37

- Vi är på hemmaplan och har därför en ambition att fylla samtliga tävlingsklasser med väl förberedda utövare från kadetter till seniorer och lag, berättar Birgitta Lindblom General Manager för Karatelandslaget.

Slutlig uttagning i kadett och juniorklasserna sker helgen den 18-19 feb. i kata i Stockholm och helgen därefter i kumite i Åtvidaberg. Detaljerad information om dessa uttagningsläger finner man under fliken Landslag – Utvecklingstrupp på denna webbsida.

- Vi har haft sikte på denna tävling sedan hösten 2011, berättar Joakim Engman utvecklingsansvarig för kadetter och juniorer i kumite och han hoppas nu få se minst ett 20-tal utövare på det öppna kumitelägret i Åtvidaberg, där de sista deltagarna till NM tas ut.

Förbundskaptenen i kata, Azem Barakovic berättar att han även ser de som kommer till denna typ av uttagningsläger som framtida kandidater till karatelandslaget.

- Självklart är det viktigt att tidigt visa landslagsledningen att man är intresserad av att var med i en elitsatsning och ett sätt att visa detta för oss förbundskaptener är att delta på denna typ av läger, påpekar Azem Barakovic.

Seniortruppen i landslaget laddar inför NM med läger i Stockholm den 3-4 mars och därefter genom att delta på ett gemensamt landslagsläger med Slovenien sista veckan i mars.

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link