Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Sebastian 18 år debuterar i karatelandslaget på senior-EM i Schweiz om två veckor

19 APR 2011 13:14
Förbundskapten Miroslav Femic har beslutat att med mycket kort varsel kalla in Sebastian Ceder från Halmstad Shotokan till att ingå i herrarnas kumitelag på senior-EM i Zurich i Schweiz om två veckor.
  • Skapad: 19 APR 2011 13:14

Sebastian har tränat karate sedan han var 11år gammal och är en välkänd karatetalang för de som följer karatetävlingar runt om i landet. 2010 vann han bl a junor-SM i sin viktklass i kumite och han har även gjort en klart godkänd debut som senior på Swedish Open för ett par veckor sedan. Sebastian´s tränare; Slafko Jumrokovski, berättar att Sebastian har en mycket bra utvecklingskurva och att han kommer att klara denna uttagning galant.
 
- Vi har lite småskador och på Nordisk mästerskapen hade vi även lite vacklande motivation i herrarnas kumitelag och därför hoppas jag att Sebastian kommer att tillföra både ny energi och kampvilja i laget, berättar Miroslav Femic.
 
Det är inte alldeles ovanligt att skador, sjukdom och liknade har inneburit att karatelandslaget med mycket kort varsel har tvingats kalla in ersättare. Många gånger har man som i detta fall valt att ge en yngre talang chansen att få åka. Dels för att de ska få chansen att utvecklas rent erfarenhetsmässigt, men också för att visa att landslagledningen ser och följer de unga talangerna runt om i landet. Så var t ex fallet på VM i Mexico och i Japan och nu även till EM i Schweiz.   
- Vi har följt Sebstian under en tid och han har även själv visat på stor vilja att satsa på karaten. Bl a var han med vid landslagsuttagningen i januari i Täby och sen kom han även med på öppna landslagslägret i Malmö i februari, där han verkligen gjorde bra ifrån sig, så valet var enkelt, berätta Miroslav Femic.
 
Idag börjar landslagets sponsor att sy upp landslagsoverall och inom kort kommer det flygbiljetter och annan viktig information hem till Sebastian i Halmstad, som själv firade gårdagens uttagning med ett extra träningspass i styrkehallen.

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link