Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Sarah blir förbundets nya generalsekreterare

18 SEP 2013 08:48
I början på november träder du in som förbundets nya generalsekreterare efter Javier Escalante som går i tidig pension och skall jobba mer intensivt med WKF.
  • Skapad: 18 SEP 2013 08:48

Hur kommer det sig att du sökte tjänsten?

-       Att få jobba med sitt största intresse är för många en dröm. Så även för mig.

Idrottsvärlden, och då specifikt Karate, är spännande på så många olika sätt  - vilket jag fått ännu större inblick i genom mitt arbete i förbundsstyrelsen. Och även om jag redan såg det som en ynnest att få vara verksam i styrelsearbetet, var det lockande att få fokusera på dessa frågor på heltid.

Hur känns det att lämna förbundsstyrelsen?

-       Jag har fått lära känna och arbetat med en engagerad styrelse som jag har ett stort förtroende för. Och även om jag lämnar min styrelsepost, ser jag förväntansfullt fram emot att jobba vidare tillsammans med dem mot gemensamma mål.

Berätta lite om din bakgrund inom karate?

-       Jag upptäckte Karate genom en kurs i självförsvar för tjejer, började träna för ca 13 år sedan och blev snabbt fascinerad och fastnade för sporten och livsstilen. Jag har sedan i olika perioder varit aktiv som tränande och tävlande, såväl som att jag nu är domare och har även varit involverad i föreningsverksamhet samt styrelsearbete, både på distriktsnivå och nu senast i förbundet. Jag har haft förmånen att få lära känna många fantastiska eldsjälar under tiden, vilka har delat med sig av sina erfarenheter, och ser fram emot att få träffa många fler.

Hur ser din vision ut gällande kansliet och förbundet?

-       Min vision är ett klimat som är öppet och tillgängligt för alla och som grundar sig i värderingarna i idrottsrörelsens manifest Idrotten vill. Vi ska stötta föreningslivet och de aktiva med de verktyg vi har, så bra träningsmöjligheter skapas inom breddverksamheten såväl som att vi ska ta hand om unga talanger som vill satsa på tävling. Jag är mån om att vi ska ta vara på det unika hos Karaten och främja tillväxten ute i landet. I mina ögon ska kansliet vara ett nav och en sammanhållande länk för att driva den visionen framåt .

Är det någonting som du gärna vill satsa på nu när du blir förbundets GS?

-       Jag har stor respekt för rollen som Generalsekreterare  och de uppgifter det medför. Jag tar också med mig min bakgrund från kommunikation och marknadsföring in i arbetet. Det är en spännande och kul utmaning att bl.a satsa mer på att öka kännedomen om Karate och därmed jobba för att bidra till att våra klubbar växer och mår bra.

 

Tack för din medverkan.

Redaktionen hälsar dig hjärtligt välkommen till förbundskansliet och önskar dig lycka till.


Skribent: redaktionen
E-post: This is a mailto link

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link