Hoppa till sidans innehåll
Foto: RF

Sammanfattning RIM 2015

01 JUN 2015 10:58
Året Riksidrottsmöte är nu avslutat. Det blev tre intensiva dagar av förhandlingar i Helsingborg när den samlade idrottsrörelsens ledande beslutsfattare satte nya riktlinjer på plats inför framtiden.
  • Skapad: 01 JUN 2015 10:58

På plats fanns bl.a Gabriel Wikström, idrotts- & folkhälsoministern, som i sitt anförande påtalade regeringens syn på vikten av föreningsidrott som samhällsbyggare och faktor inom folkhälsan. I sitt tal gav han också ett principiellt fortsatt löfte om mer pengar till idrotten – ett löfte som vi alla naturligtvis hoppas ska infrias. Hans Majestät Konungen skickade också ett telegram med lyckönskningar till församlingen av delegater för att understryka helgens betydelse.

För att nämna några av de större nyheterna så slogs SISU:s och RF:s respektive styrelser ihop till en, vilken kommer ha gemensamt ansvar för att utveckla och driva de båda delarna. Björn Ericsson, bl.a före detta Rikspolischef, tog över ordförandeskapet efter Karin Mattsson Weijber som avtackades från sin ordförandepost i RF efter 10 år.

Cricket valdes in som nytt specialförbund i RF-familjen, medan däremot Islandshästförbundet, som hade stort stöd, till trots föll på målsnöret.

Under helgen fastslog man också att Idrottsrörelsen ska fortsätta den påbörjade resan mot den nya strategin för föreningsidrott, en strategi som Karateförbundet varit en del i att ta fram. Den nya devisen vi i grunden kommer leva efter är ”Vi bedriver idrott i föreningar för att ha roligt, må bra och utvecklas under hela livet”.

Karateförbundet representerades av 4 ombud: Ordförande Urban Andersson, vice ordförande Jadranka Plese, Generalsekreterare Sarah Wennerström och ledamot Bo Frejdh. 

Nästa Riksidrottsmöte kommer ske i Karlstad, 2017.

 

Läs mer om RIM 2015 >>

Skribent: Sarah Wennerström

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link