Hoppa till sidans innehåll

Sammandrag NM

14 APR 2015 09:10
Sverige gjorde gemensamt en mycket bra insats under Nordiska Mästerskapen 11 april på Island. Återigen blev vi tvåa på vandringspokalen men knappar in starkt på Danmark från föregående år.
  • Skapad: 14 APR 2015 09:10

187 individuella tävlande och 15 lag från 7 länder deltog på mästerskapen. Många svenska utövare imponerade på mattan och vi gav Danmark, som idag är en stor nation på kumite-sidan i Europa, en rejäl match i totala sammandraget.

”Vi har idag lite tunt i klasserna på seniorsidan i Kumite, säger förbundskapten Joakim Engman, men det ser väldigt ljust ut inför framtiden och hela gruppen tillsammans visade att Sverige är på gång.” 

 

DSC_2479 DSC_2562

 

Sverige blev därutöver bästa katanation med fem guld av av åtta möjliga. Katautövarna har tränat bra och det visade sig på mattan i form av starka kator.

På NM är kadetter, 14-15 år de yngsta kategorierna, och där vann Sverige såväl dam som herrsidan i Kata samt tog brons. 

På juniorsidan blev det guld och brons på herrsidan och på damsidan var Lina Wåglund favorit till guldet, men det blev ett brons för henne. Istället var det Alexandra Löwenadler som tog sig till final som resulterade i ett silver.

På seniorsidan vann Mia Karlsson sitt första NM-guld som senior. På herrsidan fick Sverige för första gången på flera år en finalist i form av Jesse Enkamp. I damernas lagkata vann Sverige på ett övertygande sätt efter en stark bunkai.

”Det var roligt att se våra kadetter och juniorer ta för sig på mattan och det är lovande för framtiden, de som inte var i final knep bronsen i sina respektive klasser. På seniorsidan har vi starka utövare som fortfarande är unga och har många år framför sig. Felix Falk och Joanna Högström visade upp bra form och fick med sig brons hem. Vi är nöjda med vår trupp och börjar nu sätta upp mäl för nästa säsong”, säger Lennart Larsson, förbundskapten och Karin Hägglund, landslagstränare i kata”.

 

DSC_2696 DSC_2692_02

DSC_2649

FOTON: Christer Hagman

DSC_2330

 

 

Under NM togs också 4 nya nordiska domarlicenser:

Urban Andersson

Per Åström

Siamak Rezai

Azem Barakovic

 

Gratulerar till samtliga framgångar!

 

Resultat >>

Fler bilder från NM >>

Skribent: Sarah Wennerström

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link