Hoppa till sidans innehåll

Sadik Sadik tilldelas elitbidrag från RF i samverkan med landslagskommitten

08 APR 2011 20:37
Karatelandslaget har återigen fått ett riktat elitstöd från Riksidrottsförbundet (RF) för
individuell utveckling och det blev denna gång kumiteutövaren Sadik Sadik som får ett extra bidrag på 10 000kr för sin fortsatta elitsatsning under 2011.
  • Skapad: 08 APR 2011 20:37

Sadik

– Vi sökte detta specifika bidrag för Sadik då han uppfyller både våra och RF’s kriterieroch det visade sig att RF hade lite extra medel att dela ut under våren. Det är andra gången karatelandslaget tilldelas ett riktat elitstöd på några månader och det är helt klart den nya struktur och specifika elitsatsning som nu görs inom karatelandslaget som fått genomslag hos RF berättar Birgitta Lindblom, General Manager för karatelandslaget.
-Landslagskommittén kommer i sommar att växla sin elitplan för att rikta den specifik mot VM 2012. Till denna satsning söker vi även riktat elitstöd som ger stöd på ett individuellt plan för ytterligare satsning mot världstoppen och med Sadiks framgångar den senaste tiden var det inte svårt att motivera denna ansökan, berättar Birgitta Lindblom.
. -Jag har fått en inbjudan att träna med det Turkiska karatelandslaget i sommar och därför kommer detta ekonomiska bidrag väl till pass, berättar en glad Sadik Sadik som förra helgen vann Swedish Open i hård konkurrens.
Karatelandslagets nästa stora gemensamma satsning är Nordiska Mästerskapen den 15-17 april i Tammerfors i Finland.

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link