Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Christer Hagman

SM-sammandrag

26 NOV 2014 07:00
Det blev ett riktigt bra Svenskt Mästerskap i Sundsvall 21-22 november. Över 300 tävlande och 22 domare avlöste varandra på tre tatamis under helgen.
  • Skapad: 26 NOV 2014 07:00

Fredagskvällen inleddes kl 17:00 med Kata och Lag-kumite, med god stämning i hallen bland både tävlande och publik. Kl 08 på lördagen var det dags igen för resterande klasser och kl 19 på kvällen kunde man konstatera att finalerna var avklarade och SM över för denna gång. Med ett effektivt tidsschema, gott samarbete i sekretariaten och en välplanerad hall i bagaget. Vi fick se många fina matcher under dagarna och gratulerar varmt våra medaljörer.

DSC_0075

Allt flöt på bra i sekretariaten.

DSC_0077

En fint planerad hall.

DSC_0401

Pontus Johansson visar upp Kata.

DSC_0400

Legendaren Håkan Nygren (t.h) tackades.I samband med inmarsch, passade man också på att välförtjänt hylla Håkan Nygren, grundaren av Sundsvalls Sportkarate och en pionjär inom Svensk Karate. Det ägde även rum en uppvisning i Rullstolskata, av Pontus Johansson, en framträdande profil inom Karate för funktionsnedsatta, som senast tävlade på VM i Bremen. På lördag kväll anordnades en mycket trevlig bankett, med god mat och trevligt umgänge.

Domarkåren hade av huvudsponsorn BudoNord fått i uppdrag att utse SM´s bästa prestationer enligt deras uppfattning, en tjej och en kille. Baserat på sportsmanship, fighting spirit och resultat gick dessa utmärkelser till Lina Wåglund respektive Viktor Bull, som under banketten mottog varsitt presentkort hos BudoNord.
 

Lina_Wåglund

Lina Wåglund stod för flest medaljer på SM, med
prestationer både i Kata och Kumite, lag och individuellt.

 

Viktor_Bull

Viktor Bull tog sig till två individuella finaler och 
belönades för sitt sportsmannaskap och sin fighting spirit.

Övriga utmärkelser från andra sponsorer samt kommunen gick till Lisa Rasmusson, Sebastian Brajic och Mia Karlsson för framträdande prestationer.


Förbundet vill också tacka samtliga utövare, coacher och supporters som deltagit samt ett speciellt tack riktat till arrangören, Sundsvalls Sportkarate, och de funktionärer som arbetat under helgen för att få till det fina arrangemanget.

Nästa års SM äger rum i Göteborg 27-28 mars, 2015. Då inkluderas distrikts-SM för Lag, som är en kvalificeringstävling inför Region-EM.

 

Resultat SM 2014 >>

 

Fler bilder på Facebook!

Skribent: Sarah Wennerström

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link