Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: FOTO: Jeff Tran Jonathan Hydén Paris Open

Rapport från Paris Open

27 JAN 2015 09:04
Paris Open kallas för lilla VM av goda skäl. Världens bästa samlas här varje år och konkurrensen är stenhård. Såhär gick det för landslaget!
  • Skapad: 27 JAN 2015 09:04

Under ledning av Kata-coach Karin Hägglund och i Kumite Jasem Vishakei gavs de bästa prestationerna i respektive disciplin av Mia Karlsson (kata) och Hana Antunovic (kumite +68). De vann båda sina två inledande matcher på ett mycket bra sätt. Mia gick sedan en jämn och stark match mot Italien, men förlorade tvärr med 2-3. Hana gick till kvartsfinal där hon slogs ut mot en rutinerad fransyska. 

Jesse Enkamp (kata) och Peyman Simaei (kumite -67) hade båda WO i första omgången. Jesse levererade en stark kata som gav vinst över Tyskland men sedan följde förlust mot England. Peyman fightades bra och vann över Georgien för att sedan möta Italien. Det var en jämn match men Italien gick segrande ur med 3-2. 

 

iru (1)

Katamatcher på Paris Open. Foto: Jeff Tran
 

Lina Wåglund och Felix Falk (kata) förlorade båda sina första matcher med knappa 2-3. Sabina Lääveri (-55), Viktor Bull (-84) och Celal Celepli (-84)  möttes även de av för starkt motstånd i sina första matcher, med förlust utan chans till återkval.

En extra stor eloge ger vi till Jonathan Hydén (+84) som ställdes mot världsmästaren Jonathan Horne från Tyskland i första omgången. Jonathan gick jämnt med ett slutresultat på 3-4. Tysken gick till final och Jonathan fick återkvala men gick tyvärr inte vidare därifrån. 

Domare på plats var Fredrik Ålander, Emilio Merayo, Ove Viggedal, Peter Sahlberg, Per Åström och Javier Escalante.

 

_DSC6552

Fredrik Ålander in action. Foto: Jeff Tran

Vi säger också väl kämpat till övriga svenskar som var på plats!

Skribent: Sarah Wennerström

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link