Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Rapport från Landslaget

01 JUN 2015 14:56
29-31 maj var det det elitläger för svenska landslaget.
  • Skapad: 01 JUN 2015 14:56

Fredagen började på Bosöns elitidrottscenter och på plats var en selektionsgrupp från U21 och seniorer i kata och kumite. Dagen inleddes med en genomgång av fysträningens grunder och träningsplanering som leddes av Karin Hägglund (SKF) och Tobias Elgh (RF). Eftermiddagen bestod av olika fystester som ligger till grund för sommarens uppbyggnadsträning. För att ge de aktiva stöd i träningen framöver genomfördes även en workshop i skivstångsträning under kvällen som var väldigt uppskattad av de aktiva. Det var en intensiv men lyckad dag!

På lördagen fortsatt elitlägret i Karategymnasiets lokaler i Haninge, med full aktivitet. Kadett - och juniortruppen i kumite startade bl.a dagen med fyspass som inspiration till sommarens träning. Som speciell gästtränare för kata-truppen närvarade Conny Helgesson Ferm, som också är tränare för kata på Karategymnasiet. Kvällen avslutades med teambuilding och gemensam middag.

Under söndag fick landslaget sällskap av förbundsdomare. Kumite-seniorerna matchades mot varandra som en del av uttagningar till höstens tävlingar. Katatruppen fick en bra genomgång av domare Emilio Merayo om hur man som utövare blir bedömd under tävling. Kadett - och juniortruppen i kumite tränade som vanligt hårt och hela gänget visade god spirit!

Näst på tur är Austrian Junior Open, 20-21 juni, för kadett, junior och U21 i både kata och kumite. 

 

läger_test

 

Jonathan Hydén in action! Testledare Juan Alonso från RF Elitidrottscentrum har koll.

Skribent: Sarah Wennerström

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link