Hoppa till sidans innehåll

RIG på Svenska Juniorpokalen 27/11

02 DEC 2010 23:53
Ännu en gång var det dags för Karategymnasiet att tävla och denna gång på Svenska Juniorpokalen. Vi var ett gäng på fem personer som skulle delta; Shpat Krasniqi, Gabriel Ingemansson, Emilio Andorsen, Sabina Lääveri och Patrik Andersson.
  • Skapad: 02 DEC 2010 23:53

Utvilade efter en lång sovmorgon var först ut på mattan Gabriel, som tävlade i klassen -68 kg.
Gabriel mötte en kille från Hässelby i första matchen och efter mycket fina sparkar och slag vann han den matchen överlägset. I Gabriels andra match mötte han en ny kille från Hässelby och vann även denna överlägset. Därmed var han i final.

Emilio som tävlade i samma klass mötte också en kille från Hässelby. Trots mycket fina tekniker från Emilios sida fick han ingen utdelning ,men vann ändå på domarröster. Därmed var även Emilio i final.

Finalen mellan Gabriel och Emilio var avvaktande men till slut drog Gabriel det längsta strået och vann finalen med 2-0. Grattis Gabriel och Emilio till guldet respektive silvret!
Näst ut var Shpat som tävlade i klassen -76 kg. Första matchen mötte Shpat en kille från Västerås. Efter många fina sparkar och slag vann Shpat denna match med 6-0 och Shpat var därmed i final.

Även Patrik tävlade i klassen -76 kg. Patrik vann sin första match med 10-5. Andra matchen mötte han en kille från Tibble. Efter en ganska avvaktande match vann Patrik efter att ha dragit det längsta strået i en ”slagduell” med 1-0 ,och därmed var även Patrik i final!

Finalen mellan Shpat och Patrik var händelserik. Många tekniker utväxlades från båda två, men trots detta vann till slut Shpat denna final med 7-0. Grattis till guldet Shpat och silvret  Patrik!
Sist ut för dagen var Sabinas klass , damjuniorerna. På grund av brist på deltagare i dessa juniorklasser så slog de ihop klasserna och utav detta blev det en ”Round-Robin”- tävling, d v s att alla möter alla.

I första matchen mötte Sabina en tjej från Degerfors som hon vann med 4-0. Andra matchen vanns överlägset mot en Botkyrkatjej med 7-0. Den tredje matchen behövde Sabina aldrig gå då tjejen hon skulle möta hade strukit sig under tävlingens gång. Sista matchen mötte hon en tjej från Tibble. Sabina som var i god form och lyckades även vinna den matchen med 1-0 och därmed hela tjej/juniorklassen. Grattis till guldet Sabina!
Sammanfattningsvis blev det tre guld och två silver fördelade på fem deltagare.

Skrivet av: Sabina Lääveri,  år 2

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link