Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

RIG-karate besöker RIG-friidrott i Växjö 10/12 – 11/12 2010

16 DEC 2010 21:07
Fredagen den 10/12 satte sig Omar och 8 elever från RIG-karate på tåget ner till Växjö för att under 2 dagar träna med RIG-friidrott (FIG som de själva kallar sig).
  • Skapad: 16 DEC 2010 21:07

Efter några timmars sovande på tåget var vi framme i Växjö där två av tränarna på friidrottsgymnasiet väntade på oss. De skjutsade oss till Värendsvallen som visade sig vara en enorm idrottsanläggning som alla karateelever blev imponerade av. Vi hann med en snabb rundtur innan eleverna från FIG började trilla in. När alla var samlade började vi det första passet för helgen tillsammans. Vi började med att på olika sätt ta oss över häckar, friidrottarna var otroligt smidiga och höll sig väldigt stabila under tiden de ”gick” över häckarna. När vi karateelever skulle göra samma sak såg det kanske inte alltid lika graciöst ut…

Passet fortsatte med bålstabilitet och balansövningar. Vi fick prova på en hel del nya övningar som var både roliga och jobbiga.

 

När passet var färdigt bjöds vi på mellanmål och fick tillfälle att prata lite med eleverna från FIG. Carolina Klüft tränade i samma hall och avslutade sin träning samtidigt som oss och några av karateeleverna tog tillfället i akt och hälsade på henne.

 

Sedan blev vi skjutsade till de elever som vi skulle sova över hos för att lämna våra grejer. Efter det var det dags att vandra till ”karatedojon” där vi skulle ha dagens andra pass. Det andra passet höll Omar, det fokuserade mycket på allmänna kampsportsövningar och även lite kroppskontrollövningar. Slutligen avslutades passet med statiska sparkar, något alla friidrottselever tyckte var väldigt smärtsamt.

 

Efter en stärkande dusch så gick vi till restaurangen Ali Baba för en gemensam middag. Kvällen fortsatte med mycket prat och många intressanta diskussioner. Sedan vandrade alla hem till sina elevvärdar för att ladda om till morgonpasset på lördag morgon.

Klockan 10.30 var alla återigen i Tipshallen för det sista gemensamma passet. Vi började med löpskolning där vi fick prova på lite nya varianter, sedan gick vi över till lite svårare övningar där bland annat uppfattningen om var vi sätter ner våra fötter sattes på prov när vi skulle få ner en fot i varje rockring som lagts ut i en ”tight” bana. Därefter fick vi prova på några av friidrottarnas grenar. Diskuskastning och höjdhopp var de två populäraste grenarna, några av karateeleverna visade prov på talang även inom dessa områden. Sedan samlades hela gruppen igen och passet avslutades med en kort konditionsintervall på 15 min som var väldigt jobbig men rolig!

 

Slutligen gick vi upp i en konferenslokal för att äta en lunch som bestod av köttfärssås och spagetti, sedan var det dags för oss att bege oss mot tågstationen för att hinna med tåget tillbaka upp till Stockholm. Det har varit lärorikt och givande att träffa ungdomar i ungefär samma situation som oss och utbyta erfarenheter och idéer. Vi hade mycket gemensamt och även en del att lära av varandra. Vi hoppas att vi kommer få fler möjligheter till ett utbyte med FIG.

Av: Elin Cullberg år1


Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link