Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

RIG - Karate på Svenska Mästerskapen

04 OKT 2010 21:03
RIG Karategymnasiet var nere i Kristianstad och visade sina färdigheter i både Kata och Kumite, läs om deras upplevelse och framgångar under helgen i reportage skrivet av eleven Gabriel Ingemansson.
  • Skapad: 04 OKT 2010 21:03

RIG - karate på svenska mästerskapen ,  år 2010

Fredag 24/9 - Resdag

Nu var det åter igen dags för karategymnasiets elever att delta på SM, som i år arrangerades i Kristianstad.
Representerade karategymnasiet gjorde den här gången: Gabriel Ingemansson, Emilio Andorsen, Filip Knutsson, Shpat Krasniqi , Sabina Lääveri, Victor Grombein, Sara Raftsjö, Patrik Andersson, Fredrik Andersson och Elin Cullberg.
Redan på fredagen bar det av med tåg mot Kristianstad, alla verkade vara taggade till topp inför lördagen. Efter en ungefär sex timmar lång resa var vi äntligen framme vid stationen, och till allas lättnad så fanns hotellet bara några hundra meter därifrån.
När vi checkat in och lämnat våra väskor på våra rum så var det dags att åka till tävlingsarenan för att väga in oss. Till vår lättnad så vägde alla in utan problem. Efter detta så avslutade vi kvällen med att äta på en mysig kinarestaurang ,sedan skildes vi åt för att gå och ladda upp på våra hotellrum.

Lördag  25/9 - Tävlingsdag

Dagen började med en stadig frukost på hotellet innan vi promenerade till tävlingsarenan.
Efter inmarschen så var det dags för tävlingarna att börja. Först ut var då självklart Filip Knutsson som är vår ende utövare som även tävlar i kata.
Filip gör 2 stycken väldigt fina kator och vinner sina kvalmatcher med övertygande poäng och är därmed i final i kata.

Näst ut från karategymnasiet är Sara Raftsjö som tävlade i flickor kumite kadett +54, Sara gjorde några fantastiskt bra matcher och vann med bra tekniker. Det ledde till final för Sara på söndagen.

Sedan startade klassen juniorer herrar -68 där vi hade tre stycken deltagare: Gabriel Ingemansson , Emilio Andorsen och Fredrik Andersson.
Först  ut var Emilio som gjorde en bra match men som tyvärr slutade till motståndarens fördel.
Sedan var det Gabriels tur att köra, detta var en väldigt jämn match där Gabriel till slut vinner med 7-6, dock så visade det sig att sekretariatet gjort fel och dom egentliga slutsiffrorna var 6-6. En protest läggs då in av motståndarens coach ,vilket resulterar i att en ytterligare  match får köras mellan dessa killar. Denna match förlorar tyvärr Gabriel och åker ut ur tävlingen.
Tredje man ut är Fredrik som kör en bra match och lyckas vinna mot Emilios tidigare motståndare och då går vidare till final på söndag.

Nästa klass ut är juniorer herrar -76 där karategymnasets deltagare är Filip Knutsson , Patrik Andersson , Shpat Krasniqi och Victor Grombein.
Shpat är som är först ut gör en fantastisk match där han vinner med 10-0, tyvärr så klarade han inte av att hålla denna gnista och åkte ut i andra matchen.
Även Filip vinner sin första match men åker ut i andra.
Patrik som är näst ut förlorar sin första match på domslut men hans motståndare lyckades ta sig till final vilket resulterade i att Patrik fick gå återkval. I sin första match vinner han, tvärr blev det förlust i den andra återkvalsmatchen och han hamnar precis utanför prispallen.
Victor är sist ut och gör en bra match men når inte riktigt hela vägen fram och förlorar.
Även Shpat och Filip får gå återkval och möter varandra då de åkte ut mot samme motståndare, detta blev en tuff match mellan två stycken duktiga elever från karategymnasiet. Matcher slutar 4-2  till Filip och därmed hade han säkrat en bronspeng.

Äntligen var det dags för Sabina Lääveri och Elin Cullberg som var sist ut från karategmnasiet att få tävla i klassen junior damer +59.
Först ut var Elin, detta blev en hård match där Elin förlorade med 5-6 p g a för hård kontakt av Elin.
Sabina  å andra sidan lyckades ta sig vidare och vinna två matcher och säkrade därmed ett brons.

Söndag 26/9 - Finaldag

Då var det till slut dags för den stora finaldagen.
Till vår besvikelse så hade endast två stycken från karategymnasiet lyckats ta sig vidare till final.

Filip Knutsson i kata och Sara Raftsjö i Kumite.

Först ut var såklart Filip som tävlade i kata, Filip gör en mycket bra kata men som inte riktigt nådde fram och han förlorar med 2-3 mot den nye svenska mästaren Albert Gabriel från Karlstad.

Sara som också lyckats ta sig till final möter Johanna Persson från Sundsvall. Sara gör återigen en  bra match och vinner med slutsiffrorna 1-0, och därmed fick karategymnasiet en Svensk mästare år 2010. Grattis Sara!

Resten av dagen bestod av att noggrant studera seniorerna ”in action” innan vi begav oss tillbaka mot Stockholm.

RIG Resultat - SM 2010

Sara Raftsjö – Guld i kumite Kadett damer +54 kg
Filip Knutsson – Silver Kata Juniorer & Brons Kumite juniorer -76 kg
Fredrik Andersson – Silver kumite juniorer -68 kg
Gabriel Ingemansson – Brons Kumite juniorer -68 kg
Sabina Lääveri – Brons Kumite damer +59 kg

Skribent: Gabriel Ingemansson , år 2

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link