Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Premier League - Brons till Gulsah på Dutch Open!

14 MAR 2012 07:36
Andra Premier League tävlingen för 2012 – Dutch Open - gick av stapeln i Holland den 10-11 mars. Det var 500 deltagare från 53 länder och samtliga världsdelar var representerade. På plats från landslaget var i kata Karin Hägglund, Jesse Enkamp och Sam Biranvand och från kumite; Gulsah Akdag, Bleard Amegjekaj och Sadik Sadik.
  • Skapad: 14 MAR 2012 07:36

Bäst gick det för Gulsah Akdag i kumite -50 kg – där det blev ett brons. Det var en klass med 14 deltagare och Gulsah ställdes mot Frankrike i första omgången.  Gulsah inledde starkt och tog första poängen, men tyvärr lyckades fransyskan plocka lite onödiga poäng och det blev 3-1 till Frankrike. Fransyskan gick till final och det blev återkval för Gulsah. Det gick bra, Gulsah tog sig vidare mot Tyskland och i bronsmatchen stod Finland för motståndet. Gulsah tog bronset efter en bra match som slutade 2-0.

I damernaas kata var det hela 59 deltagare och Karin ställdes mot Luxemburg i första omgången som Karin vann med en bra Seienchin. I andra gjorde Karin Seipai mot hemmanationen Holland och vann även denna match. I tredje omgången stod Japan för motståndet – Kasuyo Inoue, tvåa på de senast tre Premier League tävlingarna. Karin förlorade matchen och började ladda för återkval. Men i semifinalen ställdes Inoue mot Rimi Kajikawa, också från Japan. Båda japanskorna genomförde bra kator och tyvärr blev flaggorna 2-3 till Kajikawas fördel. Det betydde att det inte blev något återkval för Karin.

I herrarnas kata var det ännu fler deltagare, hela 72 stycken. Jesse vann första matchen mot Luxemburg och sedan väntade Italien. Jesse gjorde en bra Annan men tyvärr blev det 2-3 till Italien. Italienaren förlorade sedan och det blev inget återkval för Jesse. Sam ställdes mot den välkände Reece Taylor från England i första matchen och fick se sig själv besegrad. Reece Taylor gick långt och tog bronset men det betydde att inte heller Sam fick återkvala.

Sadik Sadik tävlade i herrarna -75 kilo som hade 63 deltagare. Sadik  började bra och vann över Turkiet. I andra matchen stod Finland för motståndet och när matchen var slut stod Finland som vinnare och där var tävlingen tyvärr slut för Sadik.

På söndagen var det dags för Bleard Amegjekaj i klassen -84 kg. Det var 51 deltagare och Bleard inledde med att besegra en representant från  Finland i första matchen och gick sen vidare och mötte en tysk. Även den matchen vann Bleard som då var i kvartsfinal. Där väntade en ryss som blev lite för svår för Bleard och ryssen gick sedan inte vidare, vilket betydde att det inte blev något återkval för Bleard.

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link