Hoppa till sidans innehåll

Premiär för domarutbildning i Karlskoga!

19 MAJ 2015 08:19
För tredje gången, men första gången i Karlskoga, den 16-17 maj, hölls en domarutbildning som ger både Kata- och Kumite-licens. Med satsande distrikt sprider sig nu också utbildningarna runt om i landet, denna gång till Mellersta distriktet.
  • Skapad: 19 MAJ 2015 08:19

Under 2013 - 2014 har en ny utbildningsplattform, en kursplan samt en helt ny domarlicens, Judge-C, arbetats fram av DK och godkänts av Förbundsstyrelsen. Licensen omfattar både Kata & Kumite- licens som man tar under en tvådagars kurshelg.

Utbildningshelgen hölls i regi av Mellersta Karateförbundet i samarbete med Karlskoga Karateklubb. En liten, men nog så god, grupp av deltagare fick en grundlig genomgång av regelverket i både kata och kumite samt ett teoriprov. Detta toppades med praktiska övningar inom olika stilar i form av Shito Ryu, Shotokan och Wado där man gick igenom både Kihon och Kata. 

Övningar på mattan inkluderade att utföra en kata för den stil man tränar samt diskutera vad är grundläggande i den stil man visade. Dagen slutade med en mindre tävling med elever från Karlskoga karateklubb. Nästa dag gick man igenom Kumite med samma typ av planering. Vid den praktiska Kumiteträningen i dojo tränade man signaler, gester som Judge med flaggor, samt som Referee - allt med direkt feedback. Därefter övning med tävlande på mattan, samt slutligen praktisk examination i en mindre tävling. Efter godkänt på kursen verifierar man sin licens i samband med en officiell tävling.

 

Deltagare på kursen var:

Tony Frännförs

Rickard Fallqvist

Cassandra Frejdh

Izabella Tran

 

m

 

Tack till utbildare Emilio Merayo, alla deltagare och ungdomarna från Karlskoga Karateklubb för ett bra jobb!

Skribent: Sarah Wennerström

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link