Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Patrik Backlund tilldelades Idrottskölden 2010

10 JUN 2010 07:30
Idrottsskölden är ett av de finare idrottsprisen i Sverige. Det är en idrottsbelöning till avgångselever från gymnasiet med utmärkta prestationer och kommer från Sveriges Centralförening för Idrottens Främjande, SCIF. Priset delades ut för första gången 1906 och bland de mer kända idrottsutövarna som fått priset under senare år återfinns skidåkaren Gunde Svan, friidrottande tvillingarna Jenny och Susanna Kallur och höjdhopparen Stefan Holm.
  • Skapad: 10 JUN 2010 07:30

Pristagarna nomineras av respektive kommun och aktuell gymnasieskola. Idrottsskölden är i äkta silver med skolans och elevens namn samt årtal ingraverade. – En duktig elev och utövare inom sin sport på mycket hög nivå, sammanfattade rektorn vid Vallentuna gymnasium som överräckte priset till Patrik vid hans studentexamen från naturvetenskaplig linje den 4 juni.
 
Det blir nu ett längre avbrott för Patrik från karatesport på elitnivå, då det kom en inkallelseorder från flygvapnet i brevlådan dagen efter studentexamen, från och med augusti månad och ett år framåt. – Det kan vara bra ett göra ett uppehåll nu, jag har tävlat i karate under snart 10 års tid och behöver ladda batterierna och motivationen ytterligare. Den tjänst jag fått inom det militära kommer definitivt inte att försämra konditionen under tiden, hälsar Patrik.
 
Bild: Patrik med idrottsskölden och karate-nalle från Tibble Karateklubb!

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 



Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link