Hoppa till sidans innehåll

På söndag avreser kata tjejen Mia Karlsson till junior-VM i Malaysia

06 OKT 2011 12:17
Kadett och junior- VM i karate avhålls i år i Maleka i Malaysia den 13-16 oktober och Sveriges representant heter Mia Karlsson från Arboga.
  • Skapad: 06 OKT 2011 12:17

En medalj på EM i tidigare i år var kravet som landslagskommittén ställde för att bli uttagen till VM i Malaysia och Mia överraskade alla med att vinna en bronsmedalj i kata på junior-EM i februari i Serbien. Något av en skräll, då det blev Sveriges första medalj i kata på ett EM för juniorer.

Mia har efter bronsmedaljen i februari satsat hårt på att förbereda sig inför VM och hennes klubb, Degerfors Kuniba-Kai, har ställt upp till 100% för Mia, samtidigt som Sveriges förbundskapten i kata, Azem Barakovic vill hålla tillbaka förväntningarna och betonar att konkurrensen kommer att vara stenhård.

- Jag vet att Mia kommer att göra sitt bästa och att hon fått god hjälp av sin tränare med förberedelserna, men samtidigt ställs vi mot länder där utövarna idag är mer eller mindre heltidsproffs, säger Azem Barakovic.

I dagstidningarna i Malaysia tippar man att hemma nationen vinner minst två guldmedaljer och samtidigt varnar man för tuff konkurrens från bland annat USA och Kina. Karate är en stor sport i Malaysia vilket premiärminister  Datuk Seri Mohd Naijb Tun Razak borgar för när han öppnar tävlingen den 13 oktober och hälsar 1200 deltagare från 77 nationer välkommen till det sjunde världsmästerskapet för kadetter och juniorer.

Mia går in i tävlingen på fredag den 14 oktober kl. 10.00 lokal tid och junior katan beräknas vara avgjord senare på dagen, ca kl. 18.30 lokal tid. Resultat och referat kommer att ges på denna webbsida.

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link