Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Övre Norrlands Karateförbund har genomfört sitt första DM

08 DEC 2010 12:13
Arrangör för tävlingen var Bodens Karateklubb. Tävlingen hade ett femtiotal tävlande som representerade sex föreningar hemmahörande i Norrbotten och Västerbotten.
  • Skapad: 08 DEC 2010 12:13

Det tävlades i 15 klasser. Antal tävlande i de olika klasserna var av varierande storlek. Ett var dock säkert. Det var bra matcher och ett mycket väl genomfört tävlingsarrangemang.

 

Tävlingsledaren Fredrik Walter kommenterade det första ÖNKF distriktsmästerskapet enligt följande:

- Det här är riktigt kul. Sammanslagningen mellan Norrbotten och Västerbotten gör att vi får fler som har möjlighet att tävla på DM. Konkurrensen mellan de tävlande blev större denna tävling och kommer förhoppningsvis att bli ännu större vid kommande distriktsmästerskap. Vid tidigare distriktsmösterskap har vi även genomfört ett ”Lilla DM” för de yngre. Jag hoppas att distriktet ska kunna lägga in ”Lilla DM” tävlingen samma dag då kommande DM genomförs.

 

De framgångsrikaste vid tävlingen var Tara Teymourian, Luleå Shotokan Karate Klubb och Jens Johansson, Inyon Karateklubb. Tara stod överst på prispallen tre gånger. Jens fick även han kliva upp på prispallen tre gånger. Två gånger överst och en gång genom en tredjeplacering.

 

På frågan hur Tara upplevde tävlingen kom svaret snabbt och tydligt.

- Sammanslagningen mellan två gamla distrikt är en riktigt bra idé. Man får möta nya ansikten, det blir fler tävlande och motståndet blir större. Jag hoppas att vi genom nya Övre Norrlands Karateförbund stöd ska kunna få till fler tävlingar och läger här i norra.

- Vad det gäller min egen insats på tävlingen var det roligast att få vinna Kata Damer Senior. Jag är junior, så vinsten bland seniorerna känns mycket bra. Avslutar Tara.

 


Övre Norrlands Karateförbunds ordförande Bo Frejdh, avslutar:

- Jag tackar å styrelsens vägnar alla tävlingsdeltagare, ledare, bilförare - för en del tävlande blev det mer än 65 mils resa, tur och retur. Sist men inte minst vill jag tacka Bodenss Karateklubb som arrangerade distriktsmästerskapet på ett mycket bra sätt.

>Resultat finner du här<

Skrivet av: Bo-Teddy Olsson

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link