Hoppa till sidans innehåll

Övre Norrlands Karateförbund först i Sverige

16 MAJ 2010 22:36
Vid möte i Luleå har Övre Norrlands Karateförbund bildats.
Övre Norrlands Karateförbund är först i Sverige, i egenskap som distriktsorganisation att bildas.
Vid mötet deltog ett 40-tal intresserade medlemmar från föreningar inom det nya förbundets geografiska område. Förbundet är verksamt och består av 25 föreningar inom Norrbottens län och Västerbottens län.
  • Skapad: 16 MAJ 2010 22:36

Efter bildningsmötet och efterföljande konstituerande möte var följande personer valda att ingå i Övre Norrlands Karateförbunds första styrelse:

Ordförande

Ewa Andersson, Skellefteå, Guldstaden Shotokan karateklubb
Ewa Andersson, Skellefteå, Guldstaden Shotokan karateklubb.
Vice ordförande
Bo Frejdh, Inyon karateklubb Piteå.
Sekreterare
Katrine Andersson, Umeå Shotokan Klubb.
Kassör
Thomas Nilsson, Älvsby Shotokan Karateklubb.
Utbildningsansvarig
Bo-Teddy Olsson, Inyon Karateklubb Piteå.
Ledamot
Roger Nyström, Vännäs Shotokan Karateklubb.
Ledamot
Stefan Niska, Luleå Kyokushin
 
Adjungerade ledamöter
Kristina Stiernspetz, Umeå Kuniba-kai Karateförening
Jadranka Plese, Umeå Shotokan Klubb.

 

Dessutom utsågs en Organisations- och utvecklingskommitté med Bo-Teddy Olsson som kommittéordförande, en Domarkommitté med Torbjörn Jakobsson, Älvsby Shotokan Karateklubb som kommittéordförande och en Tävlings- och träningskommitté med Bo Frejd som kommittéordförande.

Den nyvalda styrelsen har flera viktiga uppgifter framför sig. Bland annat att påbörja arbetet med att samordna ledar och styrelseutbildningar, läger och tävlingar. Innan dess skall arbetet med verksamhetsplan, målsättningar, och utveckling av arbetsformer påbörjas.

Bo Frejdh och Bo-Teddy Olsson

 Till vänster, det nybildade förbundets vice ordförande, Bo Frejdh, Inyon Karateklubb Piteå, gratuleras av mötesordförande, Bo-Teddy Olsson, till höger. Bo Frejdh väntar ivrigt på att få ordförandeklubban för att få föra den vidare till förbundets ordförande, Ewa Andersson, Guldstaden Shotokan Karateklubb, Skellefteå, som tyvärr inte hade möjlighet att närvara vid bildningsmötet.

Foto: Lars-Erik Eriksson

Urban Andersson, Svenska Karateförbundets ordförande, sände efter bildningsmötet en officiellt hälsning och ett lycka till från Svenska karateförbundets styrelse. Omdömet var att förträffligt arbete gjorts gällande stiftandet och upplägget av organisation för Övre Norrlands Karateförbund. Övre Norrlands Karateförbund är först i Sverige, i egenskap som distriktsorganisation, att presentera en så omfattande organisation.

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link