Hoppa till sidans innehåll

Ny landslagsorganisation

09 MAR 2010 23:13
Det Svenska Karatelandslaget (kata och kumite) kommer att omorganiseras för att bättre kunna möta de krav på administration, struktur och organisation som krävs för
att kunna ingå som ett fullvärdigt landslag inom Riksidrottsförbundet (RF).
  • Skapad: 09 MAR 2010 23:13

En General manager kommer att utses, som får ett övergripande ansvar för landslagsverksamheten, ekonomi och administration även innefattande de krav som nu ställs från RF. Under General manager kommer förbundskapten och ev. ass. förbundskapten för kata och för kumite, ta det sportsliga ansvaret för uttagning och träning av landslaget. Dessa kommer tillsammans att utgöra landslagsledning och arbeta i nära samverkan med RIG i Haninge.

Alla förtroendeuppdrag inom landslaget skall formaliseras med ett uppdragsavtal och en arbets- och ansvarsbeskrivning. Även de uttagna skall teckna ett avtal med förbundet där ansvar, förväntningar och krav tydligt skall framgå.

I ett första skede kommer under 2010 en spetstrupp på fyra utövare i kata och åtta utövare i kumite att tas ut till en specifik satsning till senior VM i oktober. RF kommer att vara ett stöd i denna satsning genom att under sommaren genomföra tester och bidra till framtagande av kravprofiler. Därefter kommer den slutliga truppen att tas ut för att åka till senior VM.

Elitsatsningen ska från 2011 utökas till att även omfatta en långsiktig plan för yngre talanger och därför kommer satsningen att utökas till att även omfatta junior- och kadettverksamhet under slutet av 2010, men just nu ligger en elitsatsning för seniorerna i högsta prioritet, helt enligt RF:s önskemål, med fokus på framtagande av kravprofiler. RF kommer att hjälpa oss att kartlägga prestationsnivån idag och hur den bör se ut om fem år, vilket medför att karatelandslaget, precis som många andra landslag som ingår i denna satsning, måste se till ålder, resultat och utvecklingspotential för de som tas ut till denna satsning. Även faktorer som mental- och social kapacitet är viktiga. Meningen med denna långsiktiga satsning i samverkan med RF är att de unga talangfulla karateutövare vi har i Sverige, ska kunna leverera EM och VM medaljer inom ett tidsperspektiv på fem år.

Ladda ner i pdf: SKF Elitsatsning med RF 2010-2.pdf

För Styrelsen
Urban Andersson
Ordförande

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link