Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Nyhet från Japanska Budo Akademin

13 SEP 2013 11:18
Japanska Budo Akademin har inrättat en kommitté för utövare med funktionshinder
  • Skapad: 13 SEP 2013 11:18

Det är med glädje jag kan meddela att 12/9 2013 blev en historisk dag för oss som är involverade med Budo för funktionsnedsatta. Japanska Budo Akademin beslutade igår på "2013 International Conference by Japanese Academy of Budo" att inrätta en kommitté kring Budo för funktionsnedsatta.

Detta är ett otroligt erkännande för alla som tränat och tränar idag men också alla andra som på något sätt arbetat kring detta eller på annat sätt tillfört något! Nu är Budo för funktionsnedsatta accepterat i Budons finrum kulturellt, akademiskt och sportsligt.

Därför vill jag tacka alla och envar som kämpat och slitit under alla år för att vi har tillslut kunnat nå hit.

Detta är ett bra exempel på vad man kan nå tillsammans och där alla kuggar och insatser är lika viktiga.

Jag hoppas också att detta kan medföra ett erkännande för Budo (eller som vi brukar kalla det kampsport) för funktionsnedsatta även i Sverige, och att vi får loss lite resurser till utveckling både lokalt. regionalt och nationellt. Därför hoppas jag att vi som tidigare ska kunna fortsätta samverka, samarbeta och bygga detta vidare in i framtiden tillsammans!!

 

Professor Matsui från International Budo University uttryckte det så här vid ett möte på LTU "Budo är japansk kultur men början på denna resa började i Sverige och ni har en världsunik möjlighet i Norrbotten nu har vi bara framtiden framför oss och Japan och Sverige måste samarbeta för att förvalta detta".

Information om Japanska Budo Akademin.

http://www.budo.ac/information_E.html#02

Skribent: Pontus Johansson
E-post: This is a mailto link

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link