Hoppa till sidans innehåll

Nya svenska framgångar i kata!

06 MAR 2011 08:46
Det blåser medvind för katautövarna i landslaget. Denna helg var det dags för Jesse Enkamp 21 år från Täby, att slå igenom på allvar.
Jesse tog sig under lördagen sensationellt till final i kata på Dutch Open i konkurrens med 73 tävlanden.
  • Skapad: 06 MAR 2011 08:46

Jesse Enkamp

Dutch Open samlade närmare 600 tävlanden från 41 nationer under helgen den 6-7 mars och för första gången någonsin lyckades en svensk ta sig till final i kata i denna mycket stora karatetävling.
Det tog tre år och fyra försök att ta sig in i karatelandslaget för Jesse , men väl där slog han till direkt med en finalplats på Dutch Open.
-Visst hade jag flaggorna på min sida vid ett par omgångar, men att vinna över en storfavorit såsom Reece Taylor med 4-1 i semi var suveränt, berättar Jesse på telefon från Rotterdam.  
Sin framgång förklarar han med att det är först nu som han haft möjlighet att satsa fullt ut på karaten. Skola och klubben har tagit mycket tid för Jesse och för att prestera på topp måste man ha tid till träning varje dag, men det har också inneburit mycket för Jesse´s utveckling att han har kommit med i den professionella satsning som nu görs i landslaget.
– Karatelandslaget är otroligt välorganiserat och professionellt på alla sätt och dessutom är jag mycket nöjd med Azem Barakovic som verkligen är tuff och ställer krav på oss utövare, konstaterar en mycket glad Jesse.
Efter vinst i fem katamatcher fick Jesse se sig besegrad i finalen mot  Jonathan Mottran från England. Mottran tog hem segern i kata för andra året i följd med flaggorna 5-0 i finalen.
 
Förbundskapten Azem Barakovic var i telefonintervju från Rotterdam mycket nöjd med landslagets båda katautövare; Karin Hägglund och Jesse Enkamp. Han tillägger att Karin hade lite otur med en udda 3-2 förlust mot en Slovenska, hade flaggorna gått åt andra hållet i andra omgången för Karin kunde vi även ha få se Karin på pallen enligt Barakovic.

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link