Hoppa till sidans innehåll

Nya internationella framgångar för Kyokushin

15 FEB 2012 00:17
Lördagen 11februari gick öppna holländska mästerskapen i kyokushin av stapeln i Zupthen, Holland. Tävlingen är i traditionell Knock Down/Kyokushin och anordnas av holländska ShinKyokushinorganisation och är öppen för alla organisationer.
  • Skapad: 15 FEB 2012 00:17

Från Sverige ställde Kevin Wiklund upp i tungvikten. Efter 3 hårda fighter inklusive flera förlängningsronder stod blott 20-årige Kevin Wiklund som segrare i herrarnas tungvikt. Finalen avgjordes några sekunder in i sista förlängningen med en Jodan Mae-geri som gav 1 waza-ari för att direkt efter följa upp med 1 Jodan Mawashi som gav ytterligare 1 waza-ari och matchen var avgjord.

Tävlingen är en av de större och mer prestigefyllda och domineras ofta av fighters från Östeuropa, denna gång var Rumänien den dominerande nationen.

Även 5 fighters från Svenska Shinkyokushin deltog men tog inga pallplaceringar. Sweden Kyokushin Union vill även gratulera Samantha Williams från IFK Kyokushin Storbrittanien, som vann damernas tungvikt och tillbringade 5 veckor innan tävlingen som Uchi-Dechi (inneboende heltidstränande)hos Robert och Kevin i Gävle på Wiklund Dojo.

På bilden syns vinnarna och deras tränare Sensei Robert Wiklund.

Torbjörn Jönsson
Ordförande Sweden Kyokushin Union.

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link