Hoppa till sidans innehåll

Nya Distriktsdomare, första kursen avklarad!

16 DEC 2010 21:16
I anslutning till DM, Nedre Norrland som arrangerades i Sundsvall den 11/12 kördes den första utbildningen av s.k. Distriktsdomare. På bilden ser ni 16 kursdeltagare, det är coacher, instruktörer, klubbledare, gamla tävlingsaktiva, alla med erfarenhet från tävlingsverksamhet.
  • Skapad: 16 DEC 2010 21:16

Medverkade gjorde också domaransvariga i Nedre Norrland, Olavi Niskanen samt Över Norrland Mårten Lind. Dessa kommer framöver att ansvara för kurser, kompetensutveckling och stöd till våra nya Distriktsdomare. Under en testperiod fram tills mars 2011 kommer vi att

prova ett nytt tävlingssystem där man kan döma som utbildad Distriktsdomare (flaggdomare) vid allt från klubbmästerskap till mindre lokala tävlingar.

 

Vi kursen gick vi igenom regelverket, teori samt gjorde några praktiska övningar. Nu är det upp till våra nya flaggdomare att praktisera så mycket det går och skaffa sig erfarenhet. Förhoppningsvis kommer några av deltagarna också att gå vidare för att utbilda sig till en nationell licensierad domare som kan döma vid DM och andra större tävlingar.

 

Det viktiga är dock att klubbarna genom detta får en möjlighet att enklare bedriva och starta tävlingsverksamhet på det lokala planet. Efter utvärdering kommer ett färdigt förslag på nytt tävlingssystem att presenteras och sjösättas i samband med förbundsmötet i mars månad.

 

Lycka till önskar jag alla nya Distriktsdomare, flagga så det ryker och gör ert allra bästa så att den ”bäste vinner” vid alla tävlingar, säger er kursledare i Sundsvall. Ni var ett positivt och intresserat gäng av Karate- ka som nu säkert ser till att tävlingsverksamheten i våra två norra distrikt får ett stort och uppsving.

 

Ove Viggedal

Karate DK

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link