Hoppa till sidans innehåll

Nordisk karatesatsning för unga talanger i kumite

20 DEC 2011 16:32
Norska landslaget bjuder in till gemensamt läger i kumite med de svenska och danska ungdomssatsningarna. Ett intressant samarbete mellan Norge, Sverige och Danmark har påbörjats när det gäller att satsa på de lite yngre karatetalangerna i Norden.
  • Skapad: 20 DEC 2011 16:32

Först ut är Norska landslagets ungdomssatsning i kumite där man inbjuder till ett gemensamt läger helgen den 21-22 januari i Oslo. Norge har ett starkt fokus på tävlingsgrenen kumite vilket har bidragit till att man börjar med att inbjuda till gemensamt läger i den tävlingsgrenen.

Från Sverige kommer man att delta med en trupp på ett 20-tal utövare. Det är Joakim Engman, utvecklingsansvarig för kadetter i kumite som tar ut Sveriges representanter. Vidare kommer elever från karategymnasiet i Haninge att åka med och då är det Omar Ahmedin som tar ut lämpliga kandidater.

- Detta är inget nybörjarläger utan vi kommer att skicka dem som har bred tävlingserfarenhet och har deltagit på de läger som landslagets utvecklingssatsning inbjudit till under 2011, berättar Joakim Engman och klargör att även Omar på karategymnasiet har ställt höga krav på de juniorer de kommer att skicka från gymnasiet.

- Antalet platser är begränsat för varje nation så vi vill givetvis skicka de som visat intresse för att satsa på sporten genom att delta på våra läger eller är elev på karategymnasiet, klargör Joakim Engman.

Joakim Engman kommer inom kort att sända ut en kallelse till dem han tagit ut till detta läger, se till att du som deltagit på utvecklingslägren i kumite under 2011 har rätt e-mail adress hos Joakim.   

Den svenska kadettsatsningen i kata kommer inom kort att kalla till ett läger i Stockholm för att ta ut ytterligare kandidater till Nordiska Mästerskapen i vår och diskussioner förs mellan de nordiska landslagsorganisationerna  om var man lämpligtvis kan förlägga ett motsvarande nordisk ungdomsläger i kata under 2012.

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link