Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Mikael Lundström tilldelas idrottsledarpriset "Årets manliga tränare" 2010

17 MAR 2011 22:50
Den 7:e juni tilldelas Mikael Lundström, från Botkyrka Shukokai Karate, det prestigefulla Idrottsledarpriset, under kategorin "Årets manliga tränare" för 2010. Priset kommer att delats ut på Råsunda i samband med EM-kval matchen mellan Sverige och Finland.
  • Skapad: 17 MAR 2011 22:50

– Jag känner mig enormt hedrad över denna fina utmärkelse. Ett stort bevis på att min envishet har gett ett stort resultat. Och då menar jag att vår verksamhet går bra i hela spannet från motion till elit, säger Mikael Lundström.

Han är tränare och grundare för Botkyrka Shukokai Karate och har just tilldelats idrottsledarpriset under kategorin "Årets manliga tränare" för 2010.

Sammanlagt hade det kommit in ca 100 kandidater till detta pris och enligt juryn hade det inte varit ett lätt beslut då det finns många duktiga tränare i vårt land. Att karate blir mer uppmärksammad med detta är det inget tvivel för Mikael. - Jag tycker att det är mycket stort och viktigt för karatens skull att vår idrott blir mer uppmärksammad. Jag är mycket glad för detta pris. Det är ett erkännande för mitt arbete och för karate, säger pristagaren.

Han fick veta om nomineringen bara för några dagar sedan. - I tisdags blev jag uppring av prisutdelarna. Glädjetjut och tårar!  Priset delas ut den 7 juni, då blir det fest!, säger en glad Mikael.

Envishet har lett till framgång
Mikael Lundström är 47 år och bor i Tullinge, Botkyrka. Han grundade Botkyrka Shukokai Karate 1987. Klubben har vuxit sedan dess till en av Sveriges största karateklubbar med cirka 400 aktiva. - Resan har inte varit lätt, men det gäller att vara envis och ha tro på det man gör. Denna envishet har lett till att vår verksamhet nått stora framgångar. Att hålla sig till sitt och vara riktigt envis. Det är mitt recept på framgång, säger Mikael Lundström.

Idag har han träning minst fem-sex dagar i veckan som innebär upp mot 20 pass i veckan. Och det blir fler under vissa perioder. Det blir inte mycket tid över för annat.

Det som ändå driver Mikael är att han får en enorm glädje av att träna andra. Och han förklarar. - Jag njuter i fulla drag. Jag älskar det jag gör och älskar att förmedla teknik och att hjälpa våra aktiva att bli bättre. Detta ger mig inspiration.

En bra ledare inser betydelsen av att se alla
Mikael ser sig ha talang när det gäller att tala bildligt och hitta liknelser för att få alla att förstå och stor envishet. Med stort engagemang och personligt bemötande lyckas Mikael få alla i klubben att känna sig ”hemma”.
Han jobbar i alla deras grupper och kan namnen på nästan alla deras aktiva som för närvarande
är nästan 400. - Jag är enorm engagerad och ser alla. Jag blir enormt lycklig när aktiva från Botkyrka Shukokai Karate når sina mål, när några vinner SM titlar eller titlar inom Kimura Shukokai karate International, eller när någon man kämpat med klarar sin gradering. Allas framgångar är viktiga, tilläger Mikael.

Att vara en bra ledare innebär dessutom ärlighet och att inte lyfta sig själv till skyarna för att man är instruktör eller har en hög dan grad. - Då vinner man andras förtroende och då kan man nå ännu längre med individen, säger Mikael.

Dessutom är det viktigt för honom att man tar till vara på tiden i dojon när man tränar. Inte tänka på annat. Att vara disciplinerad och göra sitt bästa. - Jag försöker göra det roligt och omväxlande att träna genom att var överraskande i mitt sätt att undervisa. Rösten och kroppsspråket är viktigt. Och jag har glimten i ögat!


Svenska Karateförbundet gratulerar Mikael Lundström till utmärkelsen Årets Manliga Ledare 2010!
Mer om Idrottsledarpriset läser du på http://www.idrottsledarpriset.se/

Skribent: Evelyn Morales Zárate

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link