Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Mia Karlsson nådde ända fram till kvartsfinal på junior VM

14 OKT 2011 09:04
Totalt 40 utövare kom till start i Mia's klass; kata juniorer. Första matchen var sk. bye för Mia, så Mia började med Seipai mot Danmark i andra omgång och vann med 3-2. Därefter gjorde Mia katan Annan mot Tjeckien och vann med 4-1. Väl framme i kvartsfinal visade Mia upp en mycket väl genomförd Suparimpei, men förlorade snöpligt med 3-2 mot Frankrike.
  • Skapad: 14 OKT 2011 09:04

I kata har annars Japan visat upp en helt ny generation utövare där ingen ännu haft någon som helst flaggförlust. Finalerna går i kväll i kata, men oddsen för att det inte ska stå två japaner högst upp på prispallen är mycket lågt. Även i andra tävlingsklasser har Japan kommit tillbaka med en mycket seriös satsning. Efter mer än halva tävlingen står kampen om bästa nation mellan Japan och Turkiet.

Tävlingen i sig är mycket välorganiserad och läktarna fullsatta med publik. Att karate är en stor sport här i Malaysia märks mycket väl. Inte bara genom omfattande mediabevakning och att ministrar finns på plats bland åskådarna. Även de tävlande behandlas väl och erbjuds bland annat poliseskort till och från tävlingsarenan (så de slipper vänta på grönt ljus i vägkorsningar mm.). Vidare märks det att de asiatiska nationerna har satsat stort inför denna tävling då de inte bara deltar med stora trupper utan även att samtliga utövare är  mycket skickliga.

 

Birgitta Lindblom
General Manager

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link