Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Mia Karlsson dominerade på Slovenien Open!

24 MAR 2012 19:11
Slovenien Open inleddes idag med mycket spännande juniortävlingar där Sverige fick suverän utdelning i kata klasserna.
  • Skapad: 24 MAR 2012 19:11

Mia Karlsson visade utmärkt form och formligen städade rent i sin pool fram till finalen, medan Elin Ernekrans fick jobba hårt för varje flagga. Från läktaren kunde man konstatera att Elin verkligen gått framåt. Det var därför helt ok när hon eliminerade hemma favoriten med 4-1 i semifinalen (vilket orsakade ett ljudligt "ajjj" i lokalen). Väl framme i finalen kunde Elin inte stoppa Mia som ångade fram med både kraft och pondus. Mia fick också dagens längsta applåd.
För Love Örterström i klassen juniorer herrar var det tuffare. Trots en utmärkt inledande kata av Love fick han ge sig med 3-2 mot den slutliga segraren. Love bärgade slutligen ett brons.

I morgon är det dax för seniorerna och flera landslag är på plats, då denna tävling är sista uttagningen till EM för bl a Slovenien, Serbien, Kroatien och många fler starka karatenationer. Seniorerna har därför kört mycket lätt träning i dag. Vi har heller inga skador i truppen så morgondagen kan bli mycket intressant ur ett svenskt perspektiv.

 

/Birgitta Lindblom

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link