Hoppa till sidans innehåll

Melissas mentorskap ett mervärde för tjejer

13 MAJ 2014 09:06
Domarkåren behöver bli större och framförallt har det länge varit brist på kvinnliga domare. Det börjar ske en viss förändring, men än är det långt kvar och det skiljer sig lite från hur det ser ut i landet.
  • Skapad: 13 MAJ 2014 09:06

Södra delen av Sverige är en region som haft svårt att attrahera kvinnor. De tävlingar som har anordnats mellan Göteborg och Malmö på sistone har i princip bara haft manliga domare, bortsett från en, Melissa Fortes.

Melissa Fortes är 22 år från Göteborg och har varit domare i två år. I helgen (10-11 maj) anordnades en domarkurs där hon deltog och blev godkänd till Judge A i Kata och Kumite. 

Inför kursen har hon inte bara fokuserat på sina egna studier och förberedelser, utan även agerat mentor åt två unga tjejer, Tamara och Almedina, i deras väg mot att bli domare.

Melissa har samordnat träffar där de gått igenom både teori och gester tillsammans. Därefter har de övat på att döma på deras klubbs tävlingsgrupp.

- Det känns nog tryggare för tjejer att prata med andra tjejer som inte är mycket äldre. Jag har lagt märke till att de gärna kommer till mig och ställer frågor, för att det känns tryggare på nåt sätt, säger Melissa.

Tamara och Almedina deltog också i helgens kurs och blev godkända till Judge C i Kata och Kumite.

Nu väntar verifiering av de godkända domarlicenserna för alla tre, vilket kommer ske i samband med en kommande tävling.

 

melissa_almedina_tamara_1

 

 

Vi gratulerar tjejerna till deras prestationer!

 

(Nästa kurstillfälle är 23-24 augusti i Malmö.)​

 

Reportage: Anna Gomez

Skribent: Anna Gomez

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link