Hoppa till sidans innehåll

Landslagsläger med fokus på Nordiska Mästerskapen i april

04 MAR 2012 23:18
Karatelandslaget genomförde ett intensivt träningsläger under helgen den 3-4 mars i Stockholm med speciellt inbjudna ”utmanare” för att påbörja finslipning inför Nordiska Mästerskapen (NM) i april.
  • Skapad: 04 MAR 2012 23:18

- Sverige är hemmanation i år för NM i karate och vi satsar därför lite extra inför detta mästerskap, berättar Birgitta Lindblom, General manager för karatelandslaget.

Lägret avhölls hos Södermalms Shaolin och Kung Fu Klubb på Södermalm i Stockholm och till lägret hade förbundskaptenerna Miroslav Femic i kumite och Azem Barakovic i kata inbjudit ett antal utmanare som ska komplettera truppen till Nordiska mästerskapen. Bland annat fanns SM vinnarna i lagkata på plats och ett antal lovande elever i kumite från karategymnasiet i Haninge.

Båda förbundskaptenerna var mycket nöjda med insatserna under lägret där man varvade med teknik- och lättare matchträning under lördagen samt taktik och tempoövningar under söndagen. De ser med stor förväntan fram mot NM som går av stapeln den 14 april i Kristianstad.

Lägret avslutades med att förbundskaptenerna redovisade den svenska landslagstruppen till NM. (Truppen kommer att presenteras inom kort på denna webbsida).

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link