Hoppa till sidans innehåll

Landslagets utvecklingstrupp på läger i Norge!

28 JAN 2012 11:10
Ett trettiotal talangfulla ungdomar i ålder 13-17 år fick möjlighet genom landslagets utvecklingssatsning, under ledning av Joakim Engman och via karategymnasiet i Haninge, en möjlighet att delta på ett gemensamt träningsläger i Oslo med likasinnade ungdomar från Norge.
  • Skapad: 28 JAN 2012 11:10

De norska ungdomarna kom i huvudsak från tre stora klubbar i Norge, Troll KK, Skedsmo KK och Mizuchi KK där den sistnämnda klubben stod som värd för hela evenemanget. Lägret pågick i tre dagar, från 20 till 22 januari och gav en gedigen introduktion till taktik på tävlingsmattan och till kunskaper om de nya reglerna i kumite.

Målet med lägret var att ge både tränare, aktiva och domare möjligheten att bekanta sig med ny matchtaktik och tillämpa den tillsammans med de nya regler.

Fredagen ägnades åt teori om taktik där teorin genomfördes i olika praktiska övningar. På lördagen var det matchning på två tävlingsmattor där domarna använde de nya kumite reglerna. Alla deltagarna gick minst 4 matcher under dagen och även under söndagen hann man med ytterligare matchträning innan det var dags att sätta sig på bussen till hemfärd.

- Ungdomarna bidrog till mycket god stämning och även intressanta frågeställningar till de domare som fanns på plats, berättar utvecklingsansvarige Joakim Engman.

- Nästa läger är ett öppet läger i Åtvidaberg den 25-26 februari dit vi hoppas locka ännu fler talanger från våra svenska klubbar. Kravet är att man fyllt 13år men inte fyllt 18år och att man har lägst 6 kyu. Kan man dessutom visa på tävlingserfarenhet är det ett extra plus, berättar Joakim Engman som vid detta läger kommer att ta ut den slutliga truppen i kumite till Nordiska mästerskapen.

Mer detaljerad information om lägret i Åtvidaberg den 25-26 februari finner du under fliken >Landslag – Utvecklingstrupp - Läger/schema<

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link