Hoppa till sidans innehåll

Kumitelandslaget provade de nya reglerna på German Open!

03 OKT 2011 22:28
Från och med den 1 januari 2012 finns det ett antal nya regler att ta hänsyn till inom tävlingsgrenen kumite.  Bland annat ändras bedömningsnivå av kontakt och beslutsprocessen för poängutdelning. Den första tävlingen där man på hög internationell nivå provade på att döma enligt dessa nya regler var på tävlingen German Open i Aschaffenburg, den 24-25 september. På plats i Tyskland fanns landslagets kumiteutövare; Sadik Sadik, Bleard Amagjekaj, Philip Knutsson (nybliven senior), Sebastian Ceder och Hana Antunovic.
  • Skapad: 03 OKT 2011 22:28

- Samtliga gjorde en bra insats, men det var Hana Antunovic, enda tjejen i gänget som kom längst, ända fram till kvartsfinal, berättar Joakim Engman som följde med som assisterande coach.

Hana berättar själv att hon var mycket nöjd efter sin första match där teknikerna flöt på, men sen blev motståndet tuffare och tuffare. Väl framme i kvartsfinal var det mycket jämt och Hana förlorade först efter domaromröstning.

- Jag gillar verkligen de nya reglerna, berättar Hana och fortsätter, man får köra på hårdare och de delar inte ut poäng efter varningarna, så det blir bättre flyt i matcherna. Det känns som att chansen att vinna genom varningar eller felaktiga domarbedömningar är mycket mindre och det blir därför betydligt rättvisare matcher.

Som vanligt var German Open en mycket väl organiserad tävling med stort internationellt deltagande från exempelvis Frankrike, England, Chile och Brasilien.

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link