Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Kickoff för Karategymnasiet-RIG

05 JUN 2010 16:20
Ännu ett år har gått sedan senaste kickoffen på Bosön. Denna gången var det dags för ännu en spännande uttagning av nya elever. Vi samlades som vanligt vid «ringen» i centralen. Vi från karate-rig var tidigt vid plats och inväntade nykomlingarna.
  • Skapad: 05 JUN 2010 16:20

En efter en kom de till mötesplatsen, väl där delades vi in i förhandsbestämda grupper.

Vi hade fått i uppgift att intervjua de nya eleverna så att vi sedan kunde presentera varandra vid ett senare tillfälle. Det hela gjorde vi samtidigt som vi åkte tunnelbana/buss till Bosön. Efter en relativt kort åktur med buss och tunnelbana så hoppade vi av någonstans i Lidingö. Där vandrade vi vidare till idrottsanläggningen.

Efter att vi hade vandrat en god stund i det sköna sommarvädret, kom vi äntligen fram till målet. Det var då dags för lunch. Vi avnjöt en väldigt god måltid i Bosöns matsal och gick därifrån glada och mätta. Sedan delades rumsnycklar ut till karate-rig och vi fick installera oss i våra rum. När vi hade vilat en stund var det dags för karate träning. Iförda gi och skyddsplagg vandrade vi ned till budorummet i Bosöns träningsanläggning. Vi tränade ett kumitepass där vi fick träna lite sparring samt kumite-kihon. Vi pausade mitt i passet för att gå och titta på taekwondo landslagets träningspass. Passet var två timmar långt och vi kände oss återigen väldigt hungriga. Vi åt ännu en måltid i Bosöns matsal och denna gången serverades det middag.

Efter middagen hade vi en genomgång av «vad» karate-rig är för något. Vi berättade vad som hade hänt under senaste årets gång och vi delade med oss av egna erfarenheter. Det var både lärorikt för oss själva och för de nya. Vi berättade också vad vi tyckte om bo på studenthem som långt ifrån våra familjer och vänner. Sedan var det dags att för presentationer om varandra. När vi sedan visste lite mera om varandra var det dags för korvgrillning och lekte lekar vid vattnet. Vi hade väldigt mysigt och efter några timmar bestämde vi att det var dags för oss att krypa till kojs.

På söndagen vaknade vi tidigt och släntrade ned till matsalen för att äta frukost. Vi åt snabbt upp vår frukost och kilade sedan iväg till våra rum för att rensa upp. Vi checkade sedan ut och gick sedan återigen ned till budorummet. Denna gången för att träna ett fyspass. Detta passet var mycket långt och vi var väldigt trötta efter det. Vi återfick energi genom att äta lunch och vila innan vi gick igång med att planera sommartränings-programmet.

Efter det var det dags för farväl med våra nya kamrater. Vi bildade en kramring och tog sedan en gruppbild för att sedan skilljas åt. Helgen var mycket rolig och vi tror att det kommer att bli ännu ett spännande år för rig-karate!

Av. Emilio Andorsen & Sabina Lääveri

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link