Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Katalandslaget skördar bronsmedaljer på internationella tävlingar i Europa!

25 SEP 2011 11:50
Under september månad har katalandslaget dels varit i Finland och hämtat hem tre bronsmedaljer på Finnish Open Cup och dels har landslagets katasenior Karin Hägglund varit i Ungern och vunnit ytterligare en bronsmedalj.
  • Skapad: 25 SEP 2011 11:50

September är en intensiv tävlingsmånad för våra landslagsutövare och Finnish Open Cup brukar alltid inleda månaden med intressanta startfält i kata. I år valde förbundskapten Azem Barakovic att åka med fyra utövare; Karin Hägglund, Jesse Enkamp, Sam Biranvand och Mia Karlsson. Samtliga hade laddat lite extra ute på Bosön där landslaget precis avslutat ett fyra dagars intensivläger. Det visade sig också att man var väl förberedd efter lägret då samtliga katautövare gick vidare till semifinal innan det tog stopp. Karin, Sam och Mia lyckades därefter arbeta sig igenom återkvalsheaten fram till en brons medalj medan Jesse fick ge upp bronset till en utövare från Danmark.

- Det var vår första tävling efter ett långt sommaruppehåll och bara det att alla tog sig fram till semifinal gör att jag är mycket nöjd. Att det sen resulterade i tre bronsmedaljer är extra roligt, säger Azem Barakovic.

K-i-Ungern_110924

Någon vecka senare var det dags igen för Karin Hägglund som åkte vidare till Ungern för att delta på Budapest Open, en mycket välbesökt tävling med mycket duktiga utövare från forna östeuropa. Hela 17 deltagare från 10 olika länder återfanns i startfältet för seniordamer. Karin inledde med att vinna över den ungerska hemmafavoriten med en stark Seienchin. Tyvärr förlorade Karin i nästa match mot den slutliga segraren från Slovakien, men genom att arbeta sig igenom återkvalsheaten stod Karin slutligen på prispallen med en bronsmedalj runt halsen.

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link