Hoppa till sidans innehåll

Katalandslaget fixade 3 medaljer på Finnish Open

07 SEP 2010 23:20
Ett mycket tufft motstånd med representanter från 12 länder i kata, visar på att den årligen återkommande karatetävlingen i Tammerfors håller på att bli en tävling med allt starkare internationell status. På plats fanns Svenska katalandslaget och de bjöd hårt motstånd redan från första omgång. På seniorsidan fick vi igenom de flesta i den obligatoriska delen, vilket är ett resultat av att vi haft stort fokus under de senaste landslagslägren på shiteikata.
  • Skapad: 07 SEP 2010 23:20

Karin Hägglund som också är Sveriges enda representant i kata på senior VM i Serbien senare i oktober visade mycket god form och hennes seger i senior klassen kan närmast räknas som utklassning, med 4 omgångar och flaggorna 5-0 i samtliga omgångar. – Jag är mycket nöjd med Karins insatser och känner mig trygg i hennes förberedelser inför VM, säger förbundskapten Ky Buon Tang och fortsätter med att konstatera att om fjolårsvinnaren, Micaela Byström, inte legat nerbäddad och sjuk hemma i Kramfors hade vi nog haft en helsvensk final bland senior damerna. På herrsidan har vi borta Patrik Backlund som påbörjade sin militärtjänst i sommar och det kändes idag. Patrik var på prispallen här i fjol bland seniorherrarna, nu hade vi Ossian Markiewicz och Christian Blom på plats på herrsidan och de kämpade båda mycket väl, men nådde inte fram till prispallen. Att motståndet var tufft i herrklassen borgar Ossians insats för, då han kämpade otroligt hårt och gick vidare hela fem omgångar utan att nå prispallen.

 

På juniorsidan kommer det nya friska krafter. Mia Karlsson som är nybliven junior visade att takterna sitter i sedan kadettklassen ifjol, guldet bärgades med flaggorna 4-1 efter mycket kraftfulla tekniker. Sam Birandvand tog den tredje medaljen till Sverige, ett silver efter finalförlust på 4-1 mot en dansk i finalen. Sam är en mycket talangfull kille med potential att om ett par år, även bli en medaljör i större sammanhang. Antonio Olaya imponerade även han på sitt första landslagsuppdrag, där han slutade på en fjärdeplats i junior klassen efter två vinster. – Jag är sammantaget mycket nöjd med insatserna och ser nu fram mot SM i Kristianstad om två veckor, avslutar Ky Buon.

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link