Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Karatelandslaget på träningsläger i Malmö

21 FEB 2011 18:35
Förbundskaptenerna Miroslav Femic och Azem Barakovic hade kallat till uttagningsläger inför Nordiska mästerskapen (NM) och Italian Open i Malmö den 19-20 feb. Värd för lägret var Enighet Sportcenter.
  • Skapad: 21 FEB 2011 18:35

Till lägret var även samtliga utövare som deltog på landslagsuttagning i januari inbjudna och detta med utlovande om en möjlighet att kunna ta en utmanarplats i landslagstruppen till Nordiska mästerskapen i april. Hela landslagstruppen fanns på plats samt ett tiotal utmanare som ville ta chansen att först och främst träna med landslaget, men även att försöka knipa en plats till NM.

 Azem instruerar

Lördagen kom träningsmässigt att ha mycket fokus på tekniker, både för kata- och kumiteutövarna. Senare på eftermiddagen kom landslagets huvudsponsor SBI med buss och hämtade utövarna till sitt huvudkontor strax utanför Malmö. Ett mycket uppskattat besök där även utövarna fick med sig tröjor, skor och väskor att använda vid landslagsuppdrag. På söndagen anslöt flera domare från regionen för att hjälpa till med matchbedömningar i kata och kumite och ge feedback till utövarna. Ett mycket bra inslag i landslagsträningen då alla fick möjlighet att gå flera omgångar under matchliknande förhållanden.
 
På söndagseftermiddagen meddelade Azem Barakovic att han beslutat utöka katatruppen till NM med Armina Barakovic från Ystad och Ossian Markiewicz från Täby.  Miroslav Femic beslöt att inte att fylla på truppen till NM, men han betonade att av alla duktiga utmanare som deltog var Sebastian Ceder från Halmstad och Nehro Pourian från Västerås mycket nära att ta en plats och att han kommer att följa deras utveckling på tävlingar framöver för att se om de kan vara aktuella för den ordinarie truppen redan 2012. Miroslav Femic spikade även den trupp som ska åka till Italian Open i slutet av mars och det blev:
 
Gulsah Akdag, Aleksandar Subosic, Hana Antunovic, Mohamed Bedri, Joanna Stassos, Filip Knutsson och Gabriel Ingemansson. Katalandslaget deltar inte på Italian Open då det krockar tidsmässigt med Katapokalen. Nästa uppdrag för karatelandslaget är tävlingen Dutch Open i Holland den 4-6 mars och dit är alla seniorer uttagna.
 
Landslagskommittén vill avslutningsvis rikta ett stort tack till Enighet, SBI och Domarkommittén som bidrog till att det blev ett mycket lyckat läger.

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link