Hoppa till sidans innehåll

Karatelandslaget får 100 000 kr i sponsormedel från Svenska Spel!

21 JUN 2011 18:04
Svenska Spel har i samverkan med Riksidrottsförbundet (RF) beslutat att tilldela karatelandslaget 100 000 kr för fortsatt elitsatsning.
  • Skapad: 21 JUN 2011 18:04

- Det är mycket glädjande, säger landslagets general manager Birgitta Lindblom som bl. a. ansvarar för landslagets bidragsansökningar.

Birgitta berättar att det tidvis är ett tufft jobb att lyfta in karaten i ”finrummen” och verkligen visa att vi är en idrott att satsa på i elitsammanhang, men med RF och nu Svenska Spel i ryggen hoppas hon att fler företag och organisationer får upp ögonen för vår utmärkta idrott och vilket värde karatesporten tillför i olika sammanhang.

- Självklart hoppas jag att detta ger ringar på vattnet hos lokala karateföreningar som är anslutna till förbundet, när de kan berätta för sina lokala sponsorer att vi har både RF och Svenska Spel som viktiga sponsorer till vår elitsatsning, berättar Birgitta.

Dessa sponsormedel från Svenska Spel kommer inledningsvis att användas för metodutveckling i samverkan med de distrikt som kommit igång med lokala elitsatsningar inom kata och kumite. Bl. a. planerar landslagskommittén att genomföra ett läger i samverkan med RF på Bosön, där landslaget kommer att inbjuda distriktstränare att delta.

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link