Hoppa till sidans innehåll

Karatelandslaget bjuder in utmanare till kommande landslagsläger på Bosön.

11 JUL 2011 23:23
Landslagsledningen har ett antal namn på intressanta utövare att inbjuda utifrån vad man sett på tidigare uttagningsläger och tävlingar, men man har även vänt sig till ansvariga inom de sju distrikten för att få hjälp med att hitta ytterligare talanger att inbjuda till lägret. Bild: Maare Möttus från Estland
  • Skapad: 11 JUL 2011 23:23

- Det finns ett 10-tal lediga platser till landslagets elitläger som pågår i fyra dagar på Bosön i mitten av augusti, berättar förbundskapten Miroslav Femic som hoppas kunna fylla alla platser så snart som möjligt.

Till lägret gäller som vanligt för deltagarna att man är lägst fyllda 16 år, har stor tävlingserfarenhet och god kondition då man bl. a. planerar att genomföra ett konditionstest med hjälp av RF´s expertis.

- Vi vill blanda både talanger och elit på detta läger och därför kommer katalandslaget bl. a. att ha Estlands bästa dam i kata, Maare Möttus med i sin träningsgrupp på Bosön, berättar förbundskapten Azem Barakovic.

Maare Möttus är 20 år och studerar biologi på universitet i Estland. Hon har vunna titlar i kata både från Italien, Tyskland och England. Hennes tränare berättar att precis som svenska karatelandslaget kommer man att påbörja en  satsning i höst inför VM i Paris i november 2012 och att detta läger är en bra upptakt för Maare.

För de karateutövare som är intresserade att vara med gäller det att snabbt sätta sig i kontakt med distriktsordförande eller utsedda distriktstränare på orten.

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link