Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Karatelandslaget bärgade hem brons och silver på Italian Open!

20 MAR 2011 21:38
En snabbt växande tävling i Europa är Italian Open i Milano. Bara att tävlingen går på 12 olika mattor samtidigt i två dagar säger det mesta om antalet deltagare och omfattning av arrangemanget.
Karatelandslaget skickade en mindre trupp till tävlingen under helgen den 19-20 mars för att ge några av utövarna ytterligare en möjlighet att finslipa formen inför senior EM i maj.
  • Skapad: 20 MAR 2011 21:38

Först ut var kumite damerna där Gulsah Akdag har funnit sig väl tillrätta med sin nya viktklass -50kg och utklassade de flesta innan hon åkte ut med udda poäng mot slutliga segrarinnan. Väl i återkvalet rådde dock ingen diskussion utan Gulsah vann bronset i övertygande stil. På lördagen var det dags för herrarna i kumite där Aleksandar Subosic inledde starkt med att tvinga världsmästaren från 2008 och tillika Italienare på hemmaplan till förlängning, där det tyvärr blev en 0-1 förlust för Aleksandar. Tyvärr kunde inte Aleksandar fullfölja återkvalet pgr av magsjuka.

Senare på eftermiddagen fick Mohamed Bedri kliva in på allvar i tävlingen. En rejäl uppvärmning blev det först med två matcher i U21 gruppen innan det var dags för herrar seniorer -67kg. Mohamed hade ångan uppe och vann sex matcher i svit för att slutligen stå mot hemma favoriten från Italien i seniorfinalen,  där han förlorade med 0-1.
- En strålande insats av Mohamed, enligt Joakim Engman som vikarierade som landslagscoach i kumite då Miroslav Femic fått förhinder.
Joakim var nöjd med alla deltagare och berömde även de två juniorerna Gabriel Ingmansson och Filip Knutsson som fått följa med för att få internationell erfarenhet.
- Både Gabriel och Filip kämpade väl och vann sina inledande matcher medan Joanna Stassos och Hana Antunovic fick mycket knepiga lottningar i inledningen, men gav hårt motstånd till sista sekund, enligt Joakim Engman.      
Katautövarna i landslaget tävlade samtidigt på hemmaplan, på Katapokalen.

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link