Hoppa till sidans innehåll

Karatelandslaget är redo för EM i Schweiz den 6-8 maj!

26 APR 2011 22:28
Landslaget har aldrig tidigare haft möjlighet att förbereda sig så väl inför ett stort mästerskap som denna vår, med träningsläger på Bosön och tävlingar av hög internationell standard i Holland, Finland, Italien, Israel och Malmö. Samtidigt måste man fråga sig om det räcker i den otroligt tuffa konkurrens som råder på Europatoppen i karate.
  • Skapad: 26 APR 2011 22:28

- Vi har gjort allt vi kan under de premisser vi har att jobba med i Sverige och Riksidrottsförbundets stöd har varit till god hjälp. Nästa steg blir någon form av halv- eller heltidsproffs, men där är vi inte än. Våra deltagare på EM har både jobb och skola att sköta parallellt med träning och tävlingsförberedelser, berättar Birgitta Lindblom, General Manager för landslaget.


                    Joanna Stassos, Gulsah Akdag och Hana Antunovic

Förbundskapten Azem Barakovic anser att lottningen kommer att vara mycket avgörande för de båda deltagarna i kata; Jesse Enkamp och Karin Hägglund.
- Får vi en bra lottning, så att vi kommer igenom de första startgrupperna med shiteikator, så kan båda gå långt, men det är oerhört tufft med nästan hela världseliten i kata på plats, konstaterar Barakovic.

I kumite är förhoppningarna stora på medaljer i både i lag och individuellt. Främst gäller det Gulsah Akdag och Aleksandar Subosic som båda har varit jämna på en mycket hög nivå under våren och vunnit medaljer i nästan samtliga tävlingar de deltagit i, men frågan är också om de båda kan leda lagen i kumite fram till prispallen? Oddsen för det svenska herrlaget i kumite på EM var i alla fall mycket låga hos de nationer som deltog på Nordiska mästerskapen (NM).


                                         Aleksandar Subosic i blått
- Sverige har på papperet det jämnaste laget av alla nationer på kommande EM, inga direkta svagheter i någon viktklass, uttalade den Norska landslagsledningen.
Under NM kom även de svenska damlaget i kumite att imponera. De gjorde en mycket gedigen laginsats, långt över förväntan och som gav oss ledare på plats ”medaljvittring” inför EM, berättar förbundskapten Miroslav Femic. 

På onsdag nästa vecka avreser truppen till Zurich i Schweiz och man har även med sig en landslagsdebutant från Halmstad, Sebastian Ceder som kommer delta i herrlaget i kumite.

Deltagare kata:
Karin Hägglund Solna
Jesse Enkamp Täby

Deltagare kumite:
Aleksandar Subosic Stockholm
Sadik Sadik Solna
Bleard Amagjekaj Borås
Mohamed Bedri Haninge
Arvin Rezaie Göteborg
Gulsah Akdag Haninge
Joanna Stassos Stockholm
Hana Antunovic Linköping
Sebastian Ceder Halmstad

Ledare:
Azem Barakovic  Ystad (kata)
Miroslav Femic Stockholm (kumite)
Joakim Engman Sundsvall (ass. kumite)

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link