Hoppa till sidans innehåll

Karateklubb blev årets förening i konkurrens med 116 olika idrottsföreningar

26 FEB 2010 00:16
Det blev karateklubben Tibble KK som tog hem priset som årets förening i konkurrens med 116 registrerade idrottsföreningar i Täby kommun.
Klubben hade under fjolåret 433 aktiva medlemmar varav 42 ingick i en mycket aktiv tävlingstrupp.
  • Skapad: 26 FEB 2010 00:16

Man har inom Tibble Karateklubb gjort en utmärkt satsning på både bredd och spets. Den professionella satsning man gjort för barn- och ungdomar inom tävlingskarate de senaste åren kan nog inte ha förbigått någon inom svensk karate.
 
- Viktigast av allt är att man har kul när man tränar karate, säger klubbens ordförande Pierre Grönskog och fortsätter, - vi är en wado klubb som graderar i stilen Wado Ryu, men det hindrar inte att vi tillåter andra karatestilar och budoarter i vår dojo. Vi låter våra medlemmar prova sig fram och inbjuder flera gånger om året duktiga tränare inom andra karatestilar att komma och leda träningspass för att både ge kunskap, förståelse och inspiration för karatesporten i sin helhet. Ska man ta steget från en liten förening på ca 100 medlemmar till över 400 måsta man öppna upp för nya idéer och inspiration. Att träna samma sak år ut och år in lockar inte längre folk att stanna någon längre tid inom sporten, oavsett hur duktiga ledare man har. Vi är övertygade om att vår öppenhet är en av orsakerna till att vi inte bara har lyckats behålla alla våra unga talangfulla utövare, utan även att vi lockat fler och fler ungdomar att komma till klubben och prova på karatesporten. En annan viktig faktor är att vi involverat ett 20-tal föräldrar att arbeta inom olika funktioner i klubben. Våra styrelsemöten är som hos vilket privat företag som helst med ekonomirapporter, marknadsföringsplaner och utvecklingsstrategier. Själva karatekunnandet som sådant är inte speciellt användbart på styrelsemöten, det gäller att hela tiden ha rätt kompetenser på rätt plats i en förening för kunna växa och utvecklas, avslutar Pierre Grönskog.

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link