Hoppa till sidans innehåll

Karateförbundets kravprofil finns nu att beställa!

23 OKT 2011 10:04
Nu kan du som idrottsledare eller utövare med ambitionen att satsa på elitutveckling inom karatesporten beställa vår kravprofil från förbundskansliet.
  • Skapad: 23 OKT 2011 10:04

Det har varit en lång resa för landslagskommittén med många tester och inhämtande av synpunkter för att färdigställa denna första och nu godkända version av karatesportens första kravprofil. Arbetet inleddes av Gulsah Akdag (elitutövare i Karatelandslaget) som ett uppsatsarbete på Idrottslärarutbildningen på GIH. Det resulterade i  ett utkast som presenterades på förbundets årsmöte i mars i år (blå version). Därefter har landslagskommittén inhämtat synpunkter och förslag till förbättringar från många olika instanser för utformandet av denna första godkända version.

- Att ta fram en kravprofil för vår sport har varit ett krav från Riksidrottsförbundet för att vi ska få ingå i deras elitsatsning och i denna kravprofil försöker vi främst svara på frågan om vilka som är de betydelsefullaste fysiska egenskaperna för en elitutövare inom karate, vi skiljer så att säga på motionären och elitutövaren inom svensk karate. För att få ytterligare underlag pågår sedan i maj även tester av EM och VM mästare i kata och kumite så att vi ska kunna se vad som i nästa steg skiljer en svensk elitutövare i karatelandslaget mot en EM eller VM medaljör. Resultatet av dessa jämförelser beräknas bli klart i slutet av 2012,  berättar Birgitta Lindblom General Manager för landslaget  och ansvarig för framtagandet av kravprofilen.

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link