Hoppa till sidans innehåll

Karate - en av tio inbjudna idrotter att visa upp sig när Riksidrottsförbundet invigde sina ombyggda lokaler på Bosön!

15 APR 2011 00:09
Stor pompa och ståt, med flera mycket välkända idrottare och TV profiler fanns på plats idag, den 14 april då Riksidrottsförbundets utvecklingscenter invigde sina ombyggda lokaler.
  • Skapad: 15 APR 2011 00:09

De besökare som kom till invigningen fick se en rejäl ansiktslyftning av kök, boende och även nytt golv i stora friidrottshallen. Redan vid entrén möttes alla besökare av en stor musikkår med pampig blåsmusik och efter att ha vandrat runt i lokalerna kunde man bl a hitta Sadik Sadik och Karin Hägglund från karatelandslaget som ledde ett tuff karatepass i stora bollhallen. Deltagarna i passet kom både från Karatelandslaget och Karategymnasiet. Även fyra kadetter som tagits ut att åka till Nordiska mästerskapen (NM) fanns på plats för ett sista pass innan avfärd under morgondagen till Tammerfors i Finland och väntande NM.  
 
Efter träningspasset bjöds karateutövarna på mingelbuffé i olympiahuset och framträdanden av Prof. Arne Ljungkvist (antidoping), Blossom Tainton, Kajsa Bergkvist mfl.
 
-Det är mycket viktigt att vi tar vara på denna typ av chanser att visa upp karaten som elitidrott och speciellt i samverkan med Riksidrottsförbundet, konstaterade Birgitta Lindblom, General Manager för karatelandslaget och samordnare av karatens medverkan denna dag. Samtidigt måste jag erkänna att det var otroligt roligt att se våra elitutövare gå runt bland besökarna och göra reklam för karate och karategymnasiet, det kommer att vara betydligt lättare i höst att söka elitbidrag för dessa, avslutar Birgitta.    

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link