Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Kadettläger i kata lockade ett 15-tal talanger till Växjö, helgen den 4-5 september!

07 SEP 2010 23:13
Det var Tomas Karlsson, ansvarig för landslagets utvecklingstrupp i kata som kallat till läger i Växjö för talangfulla karateutövare i åldern 13-15år. Lägret hade fokus på shiteikata och bunkai, kompletterat med två enkla fys-tester som kommer att följas upp vid kommande läger.
Utöver övningar i olika kata tekniker var det information om bedömningskriterier av Tom Fager, fysisk träning, kost och träningsplanering.
  • Skapad: 07 SEP 2010 23:13

Lägret började på lördagen med att deltagarna släpptes lösa med egen uppvärmning och första passet fortsatte i samma stil. Allt för att se hur deltagarna klarade att jobba under eget ansvar. Efter pass två var det mat på Trattoria Venetzia, man hade avtalat om lasagne vilket slutade med att nästan alla åt pizza (!). Kvällen fortsatte med teoripass om allt från regler till kost, där det där med att äta pizza diskuterades.


 
Söndagen började med mer organiserad uppvärmning där man också reflekterade över det inledande egna ansvaret från lördagen.
Tester i spänst och tillhörande rekommendationer om spänstövningar på hemmaplan stod på tur därefter. - Ju längre lägret pågick desto bättre fungerade allt, konstaterade Tomas Karlsson. - Utövarna började lära känna varandra och blev mer avspända, vilket gjorde att nivån på katorna blev bättre.

Den fysiska nivån och viljan var över förväntan, ingen var rädd för att ta ut sig i en övning. Vi har nu preliminärt satt datumet 13-14 november för nästa läger där vi har för avsikt att nominera de slutliga kandidaterna till kadett och junior EM i februari 2011. Förhoppningsvis får vi loss en lokal i Stockholmsområdet för detta läger, avslutar Tomas.

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link