Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Inga medaljer på senior EM i Athen

10 MAJ 2010 21:58
Tuffa lottningar och lite otur i matchavgörande ögonblick ställde till det för Svenska landslaget i Athen.
Bild: Sverige ställer upp för EM invigning tillsammans med Tjeckien, Turkiet och Polen. 
  • Skapad: 10 MAJ 2010 21:58

Hela 39 länder kom med sina bästa karateutövare till senior EM i Athen den 7-9 maj. Perfekta arrangemang och god stämning på läktarna inramade evenemanget till en mycket bra tävling, som ägde rum en utanför centrala Athen (en bra bit från de oroligheter vi alla sett i media).

De båda kata deltagarna Karin Hägglund och Patrik Backlund blev båda inlottade i mycket tuffa pooler där de fick inleda mot medaljörerna från senaste VM. – Karin och Patrik fick sämsta tänkbara lottning, men de gjorde helt klart sitt bästa och mer kan vi inte kräva. Konkurrensen på denna nivå är stenhård och man bör helst kunna träna karate på heltid för att kunna hävda sig hela vägen fram till medaljplats, konstaterar förbundskapten Ky Buon Tang.
 
I kumite gjorde framförallt Aleksandar Subosic, Gulsah Akdag och Bleard Amagjekaj bra insatser, enligt förbundskapten Miro Femic. Aleksandar gick redan i sin första match ”en liten final”, mot en mycket duktig holländare. Aleksandar förlorade snöpligt med 1-0 i en match som lika väl kunde ha slutat i Aleksandars fördel. Gulsah ledde sin match med 2-0 när motståndaren får in en spark i sista sekunden och matchen slutar 2-3. Bleard gjorde en gedigen kämpa insats och vann sina inledande matcher på ett bra sätt, han var mycket nära att få gå en avslutande match om tredje pris.
– Vi har dock en hel del att förbättra inför VM, vi kan bättre än så här, avslutar Miro Femic.
 
Extra roligt var det med Joanna Stassos deltagande i kumite. Hon fick hela den grekiska hejarklacken till stöd mot en mycket tuff turkiska. En match som slutade med 5-0 i turkiskans favör men som fick ”taket att lyfta” för Joanna. Tänk om vi kunde få ett liknade publik intresse på SM i Kristianstad i höst.

 

Birgitta Lindblom

General Manager

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link