Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Hårt domarjobb på EM

16 MAJ 2012 11:58
Svenska domarkåren representerades under EM-tävlingarna på Teneriffa av Javier Escalante, Peter Sahlberg, Ove Viggedal och Fredrik Ålander. Ordförande Jane Schörling var också på plats för att följa internationellt domararbete på nära håll.
  • Skapad: 16 MAJ 2012 11:58

Ove agerade som assisterande mattchef och utsågs även till medlem i tävlingsjuryn, den grupp som handlägger protester. Javier hade som vanligt sekreteraruppdraget i EKFs domarkommitté där han bland annat administrerar alla domare. Javier närvarade också på WKF working groups sista möte angående det nya regelverk för kata. Det nya förslaget är nu klart och skall presenteras vid WKFs kongress under kommande VM i Paris.

Peter, Fredrik och Ove utsågs att döma i flera viktiga medaljmatcher (både finaler och bronsmatcher) i kata och kumite. De danska, norska och finska domarna fick också jobba mycket under de 4 tävlingsdagarna. Det var länge sedan så många nordiska domare togs ut att döma i viktiga matcher på många år.

På ett EM är det tuff konkurrens mellan domarna om vilka som anses lämpliga att döma. Domarnivån är färskvara så det gäller att prestera på topp, annars får man inte döma oavsett om man dömde bra på tidigare tävlingar. På EM i år närvarade c:a 15 domare per tatami i kata och drygt 25 domare per tatami i kumite. Totalt var det 4 tatami i hallen som tyvärr inte hade någon luftkonditionering. Och ute var det över 30 grader i skuggan!

Men störst framgång av alla hade naturligtvis Gulsah Akdag som bärgade hem ett kumitebrons till Sverige. Stort grattis från domarkåren!

/Domarkommittén

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link